Efsane Güreşçiler Çorum'da Er Meydanına Çıkacak

ÇORUM - Çorum Belediyesi'nin Pazar günü gerçekleştirilecek Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde, 1980-1990 yılları arasında Kırkpınar'da altın kemer alan başpehlivanların da kispet giyerek gösteri güreşi yapacakları bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yazılı açıklamasında, geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreşlerin, Kırkpınar güreşlerini aratmayacak seviyede bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Ulukavak Mahallesi'ndeki Nazmi Avluca Spor Tesisleri'nde, 25 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek güreşlere, Kırkpınar'da başpehlivanlık kazanan ünlü isimlerin de katılacağını ifade eden Gül, "Türkiye'de ilk defa 1980-1990 yılları arasında Kırkpınar'da altın kemer alan başpehlivanlar Mehmet Güçlü, Recep Kılıç, Ahmet Taşçı, İbrahim Gümüş, Saffet Kayalı, Kadir Birlik, Erdem Özyiğit ve Bekir Şahin'in de aralarında bulunduğu efsane isimler de kispet giyerek gösteri güreşi yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Gül, Çorum'un pazar günü tarihi günlerden birini yaşayacağını belirterek, vatandaşları müsabakaları izlemeye davet etti.

Kaynak: AA