Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na Doğru

ÇANKIRI - Polonya'da 1-8 Eylül'de yapılacak 35. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılacak 3 milli sporcu hazırlıklarını sürdürüyor.

Çankırı Vadi Spor Kulübü Sorumlusu ve Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Milli Takım antrenörlerinden Selahattin Çöpten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı'dan 1'i engelli 3 sporcunun Polonya'da düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılacağını söyledi.

Çankırılı sporcuların şampiyonada iddialı olduğunu ifade eden Çöpten, ''Dünya şampiyonlarıyla ülkeye dönmek istiyoruz. Sporcularımız çok gayretli. Onlardan dereceler bekliyoruz'' dedi.

Milli takım sporcusu bedensel engelli Şaban Mazak ise ayakkabı tamircisi olduğunu, her gün antrenmanlar için Kurşunlu ilçesinden Çankırı'ya gelip gittiğini anlattı.

Mazak, şampiyonada 90 kilogramda yarışacağını, bilek güreşinde Türkiye derecesi olduğunu belirterek, "Polonya'dan da dereceyle dönmek istiyorum. Şampiyona için ağırlık aletleriyle çalışıyorum. İlimizin ve ülkemizin yüzünü kara çıkartmak istemiyoruz. İnşallah buradan ve bundan sonra yapacağımız müsabakalardan da başarıyla döneriz" diye konuştu.

Milli takım sporcusu Zeynep Sipahi de 21 yaş grubunda 60 kilogramda yarışacağını, yaklaşık 3 yıldır bilek güreşi sporuyla uğraştığını kaydetti.

Şampiyonada Fatih Aydın'ın da 21 yaş grubunda 65 kilogramda mücadele edeceği bildirildi.

Kaynak: AA