Dalış Sporuna İlgi Artıyor

SAKARYA - Sapanca Gölü'ndeki dalış eğitimleri dalgıçlığa ilgiyi artırdı.

Kursiyerler teorik eğitimlerin ardından Sapanca Gölü'nde pratik eğitim yapıyor ve dalgıç adayları dünya çapında geçerli olan bröve sahibi oluyor.

Sakarya Dalış Eğitim Merkezi kurucusu ve eğitmeni Recep Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sapanca Gölü'nün tatlı su havzası olmasına karşın en az deniz kadar canlı olduğunu söyledi.

Şen, kursiyerlerin dalış eğitimleri sırasında hem eğitim aldıkların hem de Sapanca Gölü'nün su altı güzelliğini yakından inceleme fırsatı bulduklarını belirterek, "Sapanca Gölü'nde eğitim vererek sualtı tutkunlarını bu büyülü dünyayla buluşturuyoruz. Gölde dev yayınlar, oklamalar, deniziğneleri, kerevitler, karavidalar ve daha pek çok canlı türünü görmek mümkün" diye konuştu.

Kurslara ilginin son yıllarda arttığını anlatan Şen, sözlerini şöyle tamaladı:

"Dalış sporuna ilgi her geçen yıl artıyor. 14 yaşını dolduran ve sağlık sorunu olmayan herkes dalış eğitimi alabiliyor. Geçen yılki kursiyer sayımız ile şu anki sayımız arasında yüzde 100'e yakın artış var. Dalış eğitimlerimizi dışarıdan seyreden birçok vatandaş daha sonra kurslara katılarak bu deneyimi kendi yaşıyor. Sapanca Gölü'nde düzenli olarak dalış yapılıyor ve bu bölgenin turizm açısından gelişimine katkıda bulunuyor. Adapazarı merkezinde bulunan ofisimizde hizmet veriyoruz. Teorik eğitimlerin ardından Sapanca Gölü'nde eğitim vererek sualtı tutkunlarını bu büyülü dünyayla buluşturuyoruz. Diğer şehirlerden dalış için Sakarya'ya gelen birçok kursiyer ve misafirimiz var.

Kısa zamanda Sakarya halkının ilgisini çeken dalış sporu özellikle yaz sıcaklarında ise serinlemek için ideal."

Kaynak: AA