Surf'un Efendilerine Rüzgar Engeli

Pegasus Airlines Surf and Sound Spor ve Müzik Festivali’nin 3. gününde de yarışlara rüzgar engel oldu.

Dünya’nın en hızlı ve en iyi sörfçülerinin katılımıyla Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda bu yıl 7. kez gerçekleşen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nın 3. gün yarışları rüzgarın kuvvetli olmaması nedeniyle tamamlanamadı. Yarışlarda kadınlar ve erkekler kategorilerinde yarı finallere kadar gelindi. Yarışma sonunda ilk 16 ‘ya giren yarışmacılara toplam 55 bin Euro tutarında ödül dağıtılacak.

Yarışların 3. gününde de rüzgarın yetersizliği nedeniyle kadınlar ikinci eleminasyon turunun 2, 3 ve 4. ayağı yapıldı. Tam finişe gelindiğinde rüzgarın düşmesiyle iptal olan yarışın ikinci tekrarında, yarı finalin ilk ayağına Çağla Kubat ve Lena Erdil çıktı. Heat 3'te yarı finalin ikinci ayağına Burçe Vardarlı, Melek Toraman, Ceren Yaman ve Deniz Şekercioğlu çıktı. Erkeklerde ise, 13. ayağı yapılırken yine rüzgar nedeniyle yarıda kaldı. 29 ülkeden 64 erkek, 22 kadın sporcu arasındaki mücadele 24 Ağustos Cumartesi günü ödül töreniyle sona erecek.

Alaçatı Beach Resort’un ev sahipliğinde, Alaçatı Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen organizasyon yarışmacılara eğlenceli bir tatil yaşatıyor. Power Fm’in müzik yayını ve Solait güneş ürünlerinin sunduğu güneşlenme alanı zorlu mücadelenin yorgunluğunu unutturuyor. Yarışmacıların keyfi BMW X 1'le gerçekleşen transferleriyle ikiye katlanırken, Acıbadem Sporcu Sağlığı ekibinin desteği ise kendilerini güvende hissettiriyor.

Kaynak: İHA