İl Özel İdaresi Halter Takımı Birinciliği Kaptırmadı

KONYA - Türkiye Halter Federasyonu tarafından Sivas'ta düzenlenen 23 Yaş Altı ve Gençler Ferdi Türkiye Şampiyonasında İl Özel İdaresi Halter Takımı; birinciliği yine kaptırmadı. 56 kilo sıkletinde Sinan Tetik barajı geçerek Türkiye birincisi, 69 kilo sıkletinde yarışan Burak Ertuğrul Eroğlu ise Türkiye üçüncüsü, 69 kiloda sıkletinde yarışan Sadi Karaaslan ise Türkiye 16'ıncısı oldu.

Sivas'ta önemli bir başarı elde eden İl Özel İdaresi Halter takımında, Mehmet Yalçın, Milli takım çalışmaları nedeniyle yarışmalara katılamadı. Halter antrenörü Ali Eroğlu ve sporcular hazırlıkların tamamlanmasının ardından Konya'ya döndü.

İl Özel İdare Halter tamının başarılı bir ekip olduğunu belirten İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin, "Sporcularımıza teşekkür ediyorum. Emeklerinin karşılıklarını aldılar. Bizleri de onurlandırdılar. Türkiye birinciliği ve elde edilen başarılar diğer sporcularımıza öncülük edecektir. Antrenörümüze ve bize her zaman destek olan idarecilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Gençler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında dereceye giren sporcular Sinan Tetik ve Burak Ertuğrul Eroğlu, Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Günaydın tarafından altınla ödüllendirildi. Makamda gerçekleşen törene Kararlar Daire Başkanı ve İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin de katıldı.

56 kilo kategorisinde koparmada 82 kiloğram, silkmede 103 kilogram toplamda ise 185 kilogram ile Türkiye birincisi olan Sinan Tetik, mili takıma katılmayı hak kazandı.

Kaynak: AA