Burn Kiteboard Dünya Kupası

İSTANBUL - Burn Kiteboard Dünya Kupası'nın 8. ayağı olarak gerçekleştirilen İstanbul yarışları başladı.

Burch Beach Gümüşdere'de 8'i kadın, 26'sı erkek, dünyanın en iyi 34 kiteboard sporcusunun katılımıyla "Freestyle kitemasters" ile "Slalom" kategorilerinde 5 gün sürecek organizasyonun ilk gününde, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, Coca Cola Türkiye Aromalı Gazlı İçecekler Pazarlama Müdürü Yiğit Yokuş ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu'nun katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Federasyon başkanı Gençtürk, yaptığı konuşmada, Burn Kiteboard Dünya Kupası'nın bir ayağının Türkiye'de yapılmasına emek veren herkese teşekkür ederken, "Onların sayesinde genç ve yetenekli sporcularımız yetişiyor ve ülkemizi dünya çapında başarıyla temsil edip bizleri gururlandırıyorlar. Ayrıca bu organizasyonu gördükten sonra şunu söylemeliyim ki, Türkiye olarak bu tarz etkinliklerde çok başarılıyız ve 2020 Olimpiyat Oyunları'na da hazırız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, toplantıya katılan sporculardan dünyaca ünlü Fransız yarışçı Julien Kerneur ve ABD'li Bryan Lake, Türkiye'ye ilk defa geldiklerini ve ortama hayran kaldıklarını dile getirdiler.

Yarışlarda Türkiye adına Burn Tutku Ekibi sporcuları Salih Alexander Çakır, Merve Ceylan, Taner Aykurt ve Bilge Öztürk mücadele edecek.

Ayrıca, 25 Ağustos Pazar günü sona erecek yarışlarda, dereceye giren sporculara toplam 22 bin 500 dolar tutarında para ödülü dağıtılacak.

Rüzgar sörfünü andıran, ancak yelken yerine "kite" adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı olarak gerçekleştirilen kiteboard,dünyada en yeni su sporu olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: AA