Urla’da Rüzgar, Sörf İçin Esmeye Başladı

Urla Belediyesi’nin katkıları ve Pegasus Hava Yolları ile Türkiye Yelken Federasyonu İşbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Windsurf Şampiyonası’nın 3’ncü ayağı, geçtiğimiz gün Urla, İçmeler’de bulunan Tur 21 Sörf Okulu’nda başladı.

Üçüncü durak olan yarışın Urla ayağına ilgi büyük. 13’ü bayan toplam 73 sporcunun mücadele ettiği yarışmalar oldukça sert esen rüzgar eşliğinde kıyasıya mücadelelere sahne oluyor. İlk gün yarışmaları sonunda erkekler kategorisinde Ertuğrul İçingir, bayanlarda ise Çağla Kubat ilk sırada yer aldı. 5 kategoride düzenlenen yarışlarda genç erkeklerde Poyraz Akay, genç bayanlarda Fulya Ünlü ve masterlarda Özfer Uralp ilk gün birincileri oldu.

BABA KIZIN SÖRF BAŞARISI
Son dönemde sörf ile adını duyuran Urla başarıya doymuyor. Çeşmealtı Windsurf Okulundan katılan baba kız yarışçılar Özfer ve Dilara Uralp ise oldukça iddialı. 1984’ten bu yana sörfle iç içe olan ve birçok dereceye sahip Özfer Uralp masterlarda, kızı Dilara ise genç bayanlar kategorisinde yarışıyor. Salon ve Olimpikte dereceleri olan ve 7 yıldır sörfle ilgilenen Dilara’nın hedefi ise 2016 olimpiyatlar.

Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencisi 17 yaşındaki Dilara, başarılı bir grafik çizdiğini ve gelecekte de bu mesleği yapmayı hedeflediğini dile getirdi.

Kaynak: İHA