11. Eğirdir Triatlon'u Başladı

ISPARTA - 11. Eğirdir Triatlon'u, 213 sporcunun katılımı ile başladı.

Eğirdir Triatlonu, Eğirdir Limanı'nda Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ile Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'ın siren çalması ile başladı.

Yarışmaya katılan 213 sporcu, Eğirdir Gölü'ndeki 1,5 kilometrelik parkuru yüzerek tamamladıktan sonra 40 kilometrelik parkuru bisikletleri ile geçecek. 7 kategoride mücadele eden sporcular en son Yeşilada'daki 10 kilometrelik parkurda koşacak.

Hamdi Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun Kaymakamlık ve Belediye işbirliği ile Eğirdir'de bu yıl 11'inci triatlonu düzenlediklerini söyledi.

Sporcuların Eğirdir parkurunu çok sevdiklerini ifade eden Güneş, "Sporcular buraya çok güzel duygularla geliyor. Geçen yıl 145 olan sporcu sayısı bu yıl 213'e çıktı. Bu, Eğirdir'in önemini arttırdığını göstermektedir" dedi.

Tiratlonun Türkiye'de gelişerek devam ettiğini dile getiren Güneş, "Geçen yıl yaklaşık 2 bin 500 lisanslı sporcumuz vardı. Bu sayı 3 bini geçmiş durumda. Bu sporcuların içinde faal spor sayı da katlanarak artmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: AA