Özkara ve Aydın’dan Önemli Açıklamalar

Aydınspor 1923 Sportif Direktörü Ali Aydın ve Teknik Direktör Hüsnü Özkara takımın son durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Özkara yaptığı değerlendirmede takımın her türlü eksiklerin tespit edilmesi amacıyla sezon hazırlıklarına erken başladıklarını dile getirdi. Hazırlıklar kapsamında 3 etaptan oluşan bir kamp planladıklarını kaydeden Özkarai “Bunun ilki Aydın’da başladığımız ve tüm futbolculara kapımızı açtığımız bölümdü. Daha sonra Topuk Yaylası tesislerinde yaptığımız kamp çok verimli geçti. Son olarak da Bolu’da Koru Otel’de konaklayarak yapacağımız kamp ile planımızı hayata geçirmiş olacağız” dedi.

HEP DAHA İYİYE GİTTİK
8 Temmuz’da başlayan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 45 antrenman yaptıklarını açıklayan Özkara Topuk Yaylası’nda yapılan maçları da değerlendirdi. Yapılan 3 maçta bir beraberlik, bir galibiyet bir de mağlubiyet aldıklarını hatırlatan Özkara yapılan her maçta bir önceki maça göre daha iyi performans sergilediklerini, eksiklikleri görerek bir sonraki maçta bu eksiklikleri tekrar etmediklerini söyledi.

Bolu Koru Otel’de konaklanarak yapılacak olan kampta da 3 hazırlık maçı yapacaklarını ifade eden Özkara 17 Ağustos’ta Güngören Belediye, 21 Ağustos’ta Alanyaspor’la karşılacaklarını söyledi.

Özkara, 19 Ağustos’ta da yapılacak olan maçın tarafının verilecek karar sonucu kesinleşeceğini belirtti.

HEDEF İLK 5 İÇERİSİNDE OLMAK
Ligin zor lig olduğunun altını çizen Özkara seyircinin ve taraftarın önemine vurgu yaptı. İlk maçın Aydınspor’un kendi sahasında olduğunu hatırlatan Özkara “Ayağımızı yere sağlam basmamız gerek. Koşmadan mücadele olmaz. Hedefimiz her zaman ilk 5’in içerisinde yer alarak yarıştan kopmamak olacak. Sağlam hedefler koymamız gerek. Bununla birlikte seyircinin de bize destek vermesi gerekiyor. İyi bir takım kurduk. Maçlar oynandıkça da zaten seyircimiz bunu görecektir” dedi.

A’DAN Z’YE İLGİLENİYORUZ
Özkara Aydınspor’un Beyaz Grupta diğer takımlara bakıldığında durumunun ne olduğu sorusuna ise “Grupta zorlu takımların olduğunu tüm herkes biliyor ve söyledi.

Yıllarca istikrarlı gelen takımlar da var. Ama biz de iyi bir takım kurduk ve daha iyi hazır olmak ve kurumsallaşma yolunda takımın A’dan Z’ye tüm eksikliklerinin giderilmesi amacıyla erken başladık. Biz bu işi önemsiyoruz. Herkesin de en iyi noktada olması için çaba sarfediyoruz. Takımızın motivasyonu, kondisyonu, her şey gayet olumlu gidiyor. Başarılı olacağımıza inancım tam” sözleri ile yanıt verdi.

Özkara prim sisteminin de Bolu’da yapılacak değerlendirme sonrasında karar verileceğini sözlerine ekledi.

ALİ AYDIN DERT YANDI
Aydınspor 1923 Sportif Direktörü Ali Aydın ise basında çıkan bazı haberlere ve yapılan eleştiriler için dert yandı.

Yapılan eleştirilerde ve yazılan yazılarda Sportif Direktör’ün ne yaptığı değil ne yapmaması gerektiği konusunda bir intiba oluşturulduğunu söyleyen Aydın “Beni sevmeyebilirsiniz. Ama benimle ilgili bir problem varsa bana herkes istediğini söyleyebilir. Ben bir takımın kurumsallaşması adına görev yapıyorum. Benim yaptığım karışmak değil. Teknik heyetimizden futbolculara kadar herkes fedakarlık yapıyorsa herkesin bu işte katkısı olması gerek. Bir taraftan tasarruf ederken diğer taraftan bazı şeyleri çöpe atamayız” dedi.

OTOBÜS BAŞARI DEĞİL
Yeni alınan Aydınspor otobüsünün bir başarı değil sadece bir gereksinim olduğunu söyleyen Aydın otobüsün plakasını eleştirenlere yönelik “Yapılan bir işin zevkinin kırılması gibi bir anlayış içerisinde olunmaması gerek. Bu Aydınspor’un malı. Herkes gidecek fakat otobüs burada kalacak. Zaten otobüs Aydınspor’un olduğunu kendisi simgeliyor. Şimdiden plakanın eleştiri konusu veya bir sorun olmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

AMAÇ AYDINSPOR’A YARDIMCI OLMAK
Yöentimin aldığı karar gereği bilet fiyatlarının kapalı trübünde 20, açık tribünde 10, kale arkasının 5 TL olarak belirlendiğini söyleyen Aydın kombine fiyatlarının da 350 TL olduğunu söyledi.

Seyircinin 20 TL’den hesapladığında daha ucuza maç seyredebileceği bir algının oluşabileceğini kaydeden Aydın “Amaç burada Aydınspor’umuza katkıda bulunmak. Şampiyonluğa oynayan hedefi olan bir takıma da katkı yapmak en doğrusu olacaktır” dedi.

ZEYNEL AKIN’A TEŞEKKÜR
Göreve geldikleri günden bu yana kurumsallaşma adına büyük işler başardıklarını söyleyen Aydın tüm yönetimin ve camiada olan herkesi istekli çalıştığını ifade etti.

Aydın ayrıca futbolcuların daha iyi seminde çalışması için saha sorunu olduğunu bunu da aşmaya çalıştıklarını belirterek antrenman için Adnan Menderes Stadı’nı Aydınspor’a açan Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’a yardımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Akın’ın da her zaman Aydınspor’un çalışmalarına yardımcı olduğunu söyleyen Aydın “Kendisine bu desteklerinden dolayı tüm Aydınspor camiası adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA