Şampiyon Kızlar İddialı

UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turunda son 32 takım arasına kalan ilk Türk takımı olma unvanını elde eden Konak Belediyesporlu futbolcular Bosna Hersek’ten İzmir’e döndü.

Adnan Menderes Havalimanı’nda Göztepe, Karşıyaka ve Altınordulu taraftarlar tarafından, çiçekler, pankartlar ve davul zurna eşliğinde karşılanan kızlar için “Avrupa Şampiyonu” sloganları atıldı. Teknik direktör ve futbolcular, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür ettiler.

Üçte üç yaparak Türkiye’nin spor gündemine oturan Konak Belediyesporlu kızlar havalimanı çıkışında kendilerini karşılayan taraftarla ile başarıyla gelen mutluluğu paylaştılar. Futbolcular davul zurna eşliğinde oynadılar, bir üst tura çıkmanın keyfini yaşadılar. Teknik Direktör Hüseyin Tavur, 32’lik grupta da iddialı olduklarını söyledi.

5 Eylül’de İsviçre'nin Nyon kentinde kuraların çekileceğini hatırlatan Tavur, eleme usulü yapılacak olan karşılaşmalardan başarıyla çıkacaklarını ifade etti.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da kızlardan Avrupa Şampiyonluğu beklediklerini belirterek kadın futbol takımının Türkiye’ye bir ilk yaşatacağını söyledi.

Başkan Tartan İzmirli kızların tarih yazdığını belirterek şöyle konuştu: “Kadın futbolcularımızın başarısı bizi gururlandırdı, İzmir sporu için büyük bir sevinç ve heyecan kaynağı, kadın futbolcularımızla hem şampiyonluğu hem de Avrupa’da başarıyı yakaladık. Burada gerçek bir zafer kazandık. Hakan Tartan olarak hayalim; İzmir’in köklü kulüplerinin de süper ligde böyle başarıya koşması. Sanıyorum kadın futbol takımımızla bunun başarılabileceğinin bir örneğini verdik. Amaç; Altay, Göztepe, Karşıyaka, Altınordu, İzmirspor ve Bucaspor için de aynı birlikle ve beraberlik tablosunu, isteğini, heyecanını ve özverisini ortaya koymak.”

Kaynak: İHA