Nadal, Djokovic'i Geçerek Finale Çıktı

Kanada'da düzenlenen Rogers Tenis Kupası'nda, tek erkeklerde son iki yılın şampiyonu Novak Djokovic'i 6-4, 3-6 ve 7-6'lık setlerle 2-1 yenen Rafael Nadal, finale yükseldi.

Profesyonel Tenisçiler Birliği tarafından Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen turnuvanın tekler yarı finalinde, dünya 1 numarası Sırp Djokovic ile dünya 4 numarası İspanyol Nadal karşılaştı. Yaklaşık 2,5 saat süren mücadeleyi 6-4, 3-6 ve 7-6'lık setlerle 2-1 kazanan Nadal, ikili arasında bu yıl oynanan 3. maçta 2. kez sahadan gülerek ayrılan taraf oldu.

İkilinin son olarak kozlarını paylaştığı 4 saat 40 dakikalık Roland Garros yarı finalini 3-2 alan Nadal, bu sonuçla Djokovic ile arasındaki 36. randevuda 21. zaferini elde etti. Nadal ayrıca final maçının sonucuna bağlı olmaksızın dünya sıralamasının 3. basamağına çıkmayı garantiledi.

İspanyol tenisçi, bugün TSİ 22.00'de başlayacak final maçında, vatandaşı Vasek Pospisil'i 2-1 ile geçerek, erkekler dünya sıralamasında adını ilk 10'a yazdırmayı başaran ilk Kanadalı tenisçi unvanını elde eden Milos Raonic ile karşılaşacak.

Rogers Kupası'nın Toronto şehrinde organize edilen kadınlar turnuvasında ise dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams ile dünya 27'ncisi Rumen Sorana Cirstea şampiyonluk mücadelesi verecek.

Kaynak: AA