Torku Şekerspor'da Hedef Fransa Bisiklet Turu

KONYA - MÜMİN ALTAŞ - Türkiye'nin ilk continental bisiklet takımı Torku Şekerspor'un hedefi, en geç 2 yıl içinde pro-continental takım seviyesine ulaşıp Fransa Bisiklet Turu'nda ülkemizi temsil etmek.

Torku Şekerspor Bisiklet Takımı Menajeri Mehmet Şafakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında Türk bisikletinin gururu olduklarını söyledi.

Mustafa Sayar ile kazandıkları 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun çok önemli bir başarı olduğunu ifade eden Şafakçı, "Sponsorumuz Torku'ya ve Recep Konuk beye çok teşekkür ediyorum. Takımımla gurur duyuyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. 2013 yılında üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Devamı da gelecek" dedi.

-Ülkeler tur masraflarını karşılıyor

Geçtiğimiz yıllarda Çin'de yapılan 5 yarıştan sadece birine katılabildiklerini ifade eden Şafakçı, bu sene ise 3 davetin kendiliğinden geldiğini aktardı.

Başarının ardından her yerden davet aldıklarını vurgulayan Şafakçı, şunları kaydetti:

"Uçak biletlerimizi ve masraflarımızı organizatörler karşılıyor. Çin'de 14 gün, 13 etaplık 'Tour of Taihu Lake' yarışını koşacağız. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile aynı kalitede bir yarış. Asya'da olduğu için katılabiliyoruz. Çin'e de kazanmaya gidiyoruz. Çalıştığınız zaman her şey daha iyi oluyor."

-"Mantalite olarak Fransa'ya hazırız"

Şafakçı, gelen başarıların ardından hedeflerini büyüttüklerini, akıllarında hep Fransa Turu'nun olduğunu dile getirdi.

"Fransa Turu için 3 yıl gibi bir hedef koymuştuk. 1 yılı gitti, 2 yıl kaldı. Sponsorumuz bizi bu şekilde desteklemeye devam ederse, Fransa'yı koşacak seviyeye geliriz" diyen Şafakçı, sözlerine şöyle devam etti:

"Eksiklerimiz var. Haddimizi aşmamamız gerekiyor ama 2015'in sonunda pro-continental seviyesine gelip, bir şeklilde Fransa turunu koşabiliriz. Bu yıl 19 tane pro-team, Fransa turunu direk koşuyor. Organizasyon komitesi 4 takımı da pro-continental takımlardan belirliyor. Bu takımlardan biri olabiliriz. Pro-continental olmak için 2 yıl, pro-team olmak için ise 5 yıla ihtiyaç var. Fransa Turu'nda 1. etabı alan Argos-Shimano'dan Marcel Kittel, Cumhurbaşkanlığı Turu'nda 3 etap aldı. Bizim Mustafa Sayar da bu turu kazanabiliyorsa mantalite olarak Fransa'ya hazırız demektir. Finansman ve prosedür eksikliklerini gidermeliyiz."

Şafakçı, bisiklet sporunda ilkleri yapan Torku Şekerspor'un büyük düşündüğünü, geç de olsa Fransa'da yarış koşacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA