Wimbledon'da Tek Kadınlarda Finalin Adı

WIMBLEDON - Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlarda 23 numaralı seri başı Alman Sabine Lisicki, 4 numaralı seri başı Polonyalı Agnieszka Radwanska'yı 2-1 yenerek kariyerinde ilk kez grand slam finaline çıktı.

Merkez kortta oynanan maçta, ikinci kez turnuvada yarı finale yükselen Lisicki, geçen yıl finalde Serena Williams'a kaybeden Radwanska'yı 6-4, 2-6 ve 9-7'lik setlerle 2-1 mağlup etti.

İlk setin 6 oyununda iki tenisçi de servislerine tutundu. Kariyerinde toplam 12 şampiyonluğu bulunan 24 yaşındaki Radwanska'nın 7. oyunda servisini kıran Lisicki, bir sonraki oyunu da sıfıra karşı alarak 5-3 öne geçti. Avantajını koruyan Alman raket, 33 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı.

İkinci sete sıfıra karşı servis kırarak başlayan Lisicki, ikinci oyunda servisini kırdırdı ve avantajını kaybetti. Servisleri oyuna sokmakta zorlanan ve çok fazla basit hata yapan Lisicki karşısında maça ağırlığını koymaya başlayan Radwanska, 6. oyunda rakibinin servisini kırarak 4-2 öne geçti. Üst üste iki oyun daha alan Polonyalı tenisçi, seti 6-2 kazanarak setlerde durumu 1-1 yaptı.

Radwanska, ilk 3 oyunu hanesine yazdırarak üçüncü sete büyük bir avantajla başladı.

Rakibine karşılık vermekte gecikmeyen Lisicki, 4. oyundan itibaren üst üste 3 oyun alarak durumu 3-3'e getirdi. 15. oyunda bir kez daha servis kıran Lisicki, seti 9-7, maçı da 2-1 kazanarak kariyerinde ilk kez grand slam finaline yükseldi.

Lisicki, 1999 yılından bu yana Wimbledon'da finale çıkan ilk Alman kadın tenisçi oldu. 1999 yılındaki finalde Alman Steffi Graf, ABD'li Lindsay Davenport'a 2-0 yenilmişti. Aynı yıl Roland Garros'ta şampiyon olan Graf'tan sonra hiçbir kadın Alman tenisçi, grand slam'lerde kupayı kaldırma başarısını gösteremedi.

Turnuvanın bu yıl tek kadınlardaki en uzun maçında Lisicki, 9 "ace", 60 "winner", 46 basit ve 7 çift hatayla oynarken, Radwanska 1 "ace", 21 "winner" ve 10 basit hatayla mücadeleyi tamamladı.

-Bartoli karşısında 3 galibiyeti var

Tek kadınlar finalinde cumartesi günü mücadele edecek Lisicki ile Bartoli bugüne kadar 4 kez karşı karşıya gelirken, maçların 3'ünü Alman tenisçi kazandı.

Lisicki, 2 yıl önceki Wimbledon'da çeyrek finalde Bartoli ile karşılaşmış ve Fransız rakibini 2-1 yenerek yarı finale yükselmişti.

-Erkeklerde yarı final maçları yarın yapılacak

Turnuvada yarın tek erkeklerde yarı final maçları yapılacak. Merkez korttaki karşılaşmalar TSİ 15.00'de başlayacak.

1 numaralı seri başı Sırp Novak Djokovic ile 8 numaralı seri başı Arjantinli Juan Martin Del Potro ilk maçta, Polonyalı Jerzy Janowicz ile de 2 numaralı seri başı Britanyalı Andy Murray ikinci maçta finale çıkma mücadelesi verecek.

Kaynak: AA