Avrupa'dan Futbol

Roma - İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Napoli, İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen Arjantinli Gonzalo Higuain'in transferini bitirmek üzere.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde Arjantinli 25 yaşındaki golcü Higuain'in, İtalya'nın son yıllarda zirveye oynayan takımı Napoli'ye transferinde tek eksiğin imzalar olduğu belirtildi.

Haberlerde, golcü futbolcunun kendisini 4 yıllığına Napoli'ye bağlayacak sözleşmeye imza atmak üzere İtalya'ya doğru yolda olduğu, akşam saatlerinde sağlık kontrolünden sonra imzaların atılacağı ifade edildi. Higuain'in Napoli'den yıllık 6 milyon avro alacağı bildirildi.

Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani'yi 64 milyon avro karşılığında Fransa'nın Paris Saint-Germain takımına veren Napoli'nin, 37 milyon avro ve Higuain'in yeni takımında göstereceği performansa göre 3 milyon avro daha olmak üzere transfer konusunda Real Madrid ile anlaştığı kaydedildi. Ayrıca transfer ücretinin bu sezon İtalya'da bir oyuncu için ödenen en yüksek ücret olacağı da dikkati çekildi.

Higuain transferini bitirdi gözüyle bakılan Napoli, teknik direktörü Rafael Benitez'in Liverpool'dan eski öğrencisi İspanyol kaleci Pepe Reina'ya da Higuain ile birlikte sözleşme imzalatmaya hazırlanıyor. Reina sabah saatlerinde Roma'da sağlık kontrolünden geçerken, eski hocasıyla yeniden çalışacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Napoli'nin, yeni transferlerini taraftara tanıtımı, 29 Temmuz Pazartesi günü sahasında Galatasaray ile oynayacağı hazırlık maçında yapması bekleniyor.

Bu arada mavi-beyazlı takımın, Slovak yıldız oyuncusu Marek Hamsik'in sözleşmesini 2018 yılına kadar uzattığı bildirildi.

Kaynak: AA