Wimbledon'da Radwanska ve Lisicki Yarı Finalde

WIMBLEDON - Wimbledon Tenis Turnuvası tek kadınlar çeyrek finalinde, 4 numaralı seri başı Polonyalı Agnieszka Radwanska, 6 numaralı seri başı Çinli Li Na'yı 2-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Merkez kortta oynanan maçta geçen yılın finalisti Radwanska, 2011 yılında Fransa Açık'ta şampiyon olan Çinli Li Na'yı 7-6, 4-6 ve 6-2'lik setlerle 2-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

İlk sete iki raket de sıfıra karşı servis kırarak başladı.

9. oyunda bir kez daha servis kıran ve 5-4 öne geçen Çinli sporcu, bu avantajını iyi kullanamadı. Radwanska, bir sonraki oyunda servis kırarak oyunlarda 5-5'lik eşitliği sağlarken, kazananı tie-break belirledi. Rakibine göre daha az hata yapan Polonyalı tenisçi, çekişmeli geçen tie-break'i 7-5, seti de 7-6 aldı.

İkinci setin 3. oyununda servis kırarak 2-1 öne geçen Radwanska'ya Çinli sporcu 8. oyunda yanıt verdi ve 4-4 eşitliği sağladı. 10. oyunda bir kez daha servis kırma başarısını gösteren Li Na, seti 6-4 kazanarak yeniden oyuna ortak oldu.

Bu yıl Avustralya Açık ve Fransa Açık'ta çeyrek finalde elenen Radwanska, son sete servis kırarak başladı.

4. oyundan itibaren üst üste 3 oyun alarak 5-1'lik avantaj yakalayan Polonyalı raket, seti 6-2, maçı da 2-1 kazandı.

Tek kadınlarda 1 numaralı kortta oynanan diğer çeyrek final maçında ise dün 1 numaralı seri başı Serena Williams'ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken Alman Sabine Lisicki ile Estonyalı Kaia Kanepi karşı karşıya geldi.

Rahat bir maç çıkaran 23 numaralı seri başı Lisicki, 6-3'lük setlerle maçı 2-0 kazandı ve 2 yıl aradan sonra Wimbledon'da bir kez daha yarı finale yükseldi. Alman raket, yarı finalde Radwanska'nın rakibi oldu.

Kaynak: AA