2013 Deafolimpik Oyunları'na Doğru

EDİRNE - Bulgaristan'ın Sofya kentinde 26 Temmuz - 4 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2013 Deafolimpik Oyunları'na Edirne'de hazırlanan İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı, madalyalar kazanmayı hedefliyor.

İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı Antrenörü Semra Bıdıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 Deafolimpik Oyunları hazırlıklarını, Edirne'deki Mimar Sinan Spor Salonu'nda 8 sporcuyla sürdürdüklerini söyledi.

Oyunların düzenleneceği Sofya'nın hava şartlarına daha uygun bir iklime sahip olduğu için Edirne'yi tercih ettiklerini belirten Bıdıl, sporcuların performansından memnun olduklarını ifade etti.

Şampiyonda madalyalar kazanmayı hedeflediklerini belirten Bıdıl, "Oyunlara 4 erkek, 4 kadın sporcuyla katılacağız. İyi bir hazırlık evresi geçirdik, iyi sonuçlar bekliyoruz" dedi.

Bıdıl, oyunlara katılacak sporcuların 9 yıldır sporun içinde olduğunu, Türkiye'de işitme engellilerde badminton branşını iyi yerlere taşıdıklarını kaydetti.

Sporculardan ciddi başarılar beklediklerini ifade eden Bıdıl, "Özellikle çift erkeklerde mücadele edecek Mehmet Barış Ural ve Kemal Özer'den önemli başarılar bekliyoruz. Kızlarda da Nalan Kaygın'dan ümitliyiz. Bize Avrupa dördüncülüğü yaşatan bir ekip var elimizde. Bir sonraki Avrupa şampiyonasında şampiyonluk sözü veriyoruz. Kuralarımız çekilince madalya şansımızın ne olduğunu realist bir şekilde görebileceğiz. Sofya'ya gitmeden önce konuşmak istemiyoruz ama çift erkeklerde ciddi beklentilerimiz var" diye konuştu.

Hazırlıklarını günde tek antrenmanla sürdüren milli takım, 24 Temmuz'da oyunların düzenleneceği Sofya'ya hareket edecek.

Kaynak: AA