Altay’ın Yeni Teknik Direktörü Ümit Kayıhan Oldu

Altay, Turgut Uçar’dan boşalan teknik direktörlük koltuğunu Ümit Kayıhan ile bir yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalayarak doldurdu.

1991-1992, 1992-1993, 1998-1999 sezonların da Altay forması giyen ve 1999-2000 sezonlarında da teknik direktörlük görevinde bulunan Ümit Kayıhan, yeniden siyah-beyazlı takımın başına geçti.

Altay Spor Kulübü Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'ndeki imza töreninden sonra konuşan Kayıhan, “100. yılda 100 yıla bedel, sloganıyla hareket edeceğiz. Kariyerimin en heyecanlı günlerinden birini yaşıyorum. Büyük Altay hedefe varmak mecburiyetinde. İnanarak geldim, bunu başaracağız. 1980'deki Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray'ı benim golümle 1-0 yenerek kupayı kazanmıştık. O kupalar artık mazide kaldı. Yenilerini kazanmalıyız. Benim için ikincilik başarısızlık olur. Önümüzdeki sezon ise hızlı düşünen, çabuk oynayan ve izleyene keyif veren bir takım yaratacağız. Kadronun omurgasını koruyacağız. Gençlerle tecrübelilerin sentezinden oluşan dinamik bir ekip yaratacağız. Yardımcılarım Süleyman Bayram ve Can Okuyucu 2'nci Lig'i yakından tanıyan isimler. Ben de geçen sezon Altay'ın 4-5 maçını izledim. Kadroyu 4 oyuncuyla takviye ettik. Bu yıl feda yılı. Bütçemizi aşmadan 4-5 transfer daha yapacağız. Beni arayıp Altay'da oynamak istediğini söyleyen 23 futbolcu var. Orta saha, forvet ve kanatlara takviye edilecek” ifadelerinde bulundu.

İmza töreninde konuşan Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz ise ligin üstünde bir teknik adamla anlaştıklarını ve hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA