Aziziye’den Futbol Okulu

Aziziye Belediyesi, okulların kapanmasıyla birlikte çocuklara yönelik futbol okulu açtı.

9-15 yaş grubunun katıldığı futbol okuluna 100’ün üzerinde çocuk kayıt yaptırdı.
Yaklaşık bir ay önce Ilıca İdmanocağı Aziziye Belediyespor tesislerinde başlayan futbol okuluna müracaatlar devam ederken, 9-15 yaş arası çocuklar başvuru yapabiliyor.

Futbol okulunu ziyaret eden Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yaz sezonunda tatillerini en verimli şekilde değerlendiren çocukların sportif faaliyetlere olan ilgilerini de arttırmaya yönelik futbol okulu açtıklarını söyledi.

Futbol okulunda çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarıldığını dile getiren Başkan Cengiz, “Geçtiğimiz yıl ilkini açtığımız futbol okuluna ilgi oldukça fazla oldu. Bu yıl da ikincisini düzenleyerek çocuklarımızın yaz tatilinde günde bir iki saatte olsa spora zaman ayırmalarını sağladık. Kısa sürede büyük ilgi gören futbol okulu, çocuklarımızın sportif alanda da hünerlerini sergileyebilecekleri bir platforma dönüştü. Bu çocuklar arasından geleceğin yeteneklerinin çıkacağına da biz yürekten inanıyoruz.” dedi.

Başkan Cengiz, futbol okulunun belediye bünyesinde bulunan ve Birinci Amatör kümede mücadele eden Ilıca İdmanocağı Aziziye Belediyespor için de altyapı niteliği taşıdığını sözlerine ekledi.

Antrenör Yunus Aydın ise, futbol okulunda çok yetenekli çocukların bulunduğunu kaydederek, “Günde iki saat Ilıca İdman Ocağı Aziziye Belediyespor tesislerinde idman yapıyoruz. Çocukların futbol okuluna gösterdikleri ilgi memnuniyet verici. Heyecanlı ve istekli bir şekilde çalışmalara katılıyor, tüm hünerlerini ortaya koyuyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar tecrübelerimizi onlara aktarıp, yetenekleriyle birleştirmelerine yardımcı oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

DOĞU ANADOLU U 11 KARMASINA 6 FUTBOLCU
Öte yandan geçtiğimiz yıl açılan futbol okuluna katılan çocuklardan altısı Türkiye Futbol federasyonu tarafından Doğu Anadolu U11 karmasına seçildi. Başkan Cengiz, Doğu Anadolu Bölgesi U11 karmasına seçilen Berkay Karadağ, Berat Karaman, Burak Karaman, Olcay Uslu, Yusuf Liman ve Oğuzhan Karslı’yı tebrik ederek, başarı diledi.

Kaynak: İHA