Altın Kemeri Babasının Mezarına Getirdi

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3. kez şampiyonluğu kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gürbüz, altın kemeri, babası eski Kırkpınar başpehlivanı Recep Gürbüz'ün Elmalı ilçesinde bulunan mezarına getirdi.

Yanında finalde güreştiği Kırkpınar ikincisi İsmail Balaban ile birlikte Elmalı ilçesine gelen Ali Gürbüz'e kabir ziyaretinde annesi Hatice Gürbüz, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ve vatandaşlar da eşlik etti. Önce 1989 yılında kaybettiği babası Recep Gürbüz'ün kabri başında dua eden Ali Gürbüz, ardından yanında getirdiği ve ebedi sahibi olduğu altın kemeri mezar taşının üzerine astı. Duygusal anların yaşandığı mezarlık ziyaretinde anne Hatice Gürbüz, gözyaşlarına hakim olamadı.
Mezar ziyaretinin ardından 1988 yılında Kırkpınar başpehlivanı olan babası Recep Gürbüz'ün bu gururu Antalya'ya yaşatan ilk pehlivan olduğunu söyleyen Ali Gürbüz, “Babam 1988 yılında Kırkpınar'da başpehlivan oldu. Antalya'ya bu gururu yaşatan ilk insan, ama ömrü vefa etmedi, ondan sonra ben babamın emanetini geri almak için güreşe başladım, Allah bize iki sene şampiyonluk kısmet etti, bu sene üçüncü senemiz oldu altın kemerin ebedi sahibi oldum. Babamın yarım kalan emanetini babama geri getirdim. Anneme çok teşekkür ediyorum, beni çok zor şartlarda büyütüp bugüne kadar getirdi" dedi.

Anne Hatice Gürbüz ise, bugünleri hep beklediğini belirterek, “Oğlum üç defa üst üste başpehlivan olursa altın kemeri mezarının üzerine koyacağımıza söz vermiştim. Çok şükür Ali bunu gerçekleştirdi, oğlumla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ise aile kadar kendisinin de sevinçli olduğunu belirterek,“Özellikle Türkiye'de başpehlivan olarak değer verdiğimiz çok sevdiğimiz kardeşimiz rahmetli Recep Gürbüz'ün tamamlayamadığı emaneti oğlu Ali tamamladı. Elmalımızın gururu ve iftihar edilerek durumu şu anda yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali Gürbüz ve beraberindekiler mezarlık ziyaretinin ardından ilçe merkezinde düzenlenen şenliğe katıldılar.

Kaynak: İHA