Aziz Yıldırım ve Avukatlar Arasında Gergin Anlar Yaşandı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk’e hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

Duruşmada Yıldırım ve müşteki avukatları arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Anadolu Adalet Sarayı 29. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Aziz Yıldırım ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Aziz Yıldırım, iddianamede yer alan konuşmayı kendisinin yaptığını ifade ederek, “Sözleri söylerken amacım hakaret değildi. Türk Dil Kurumu’na göre, ‘ahlaksız’ kelimesinin anlamı, ‘ahlak kurallarına uymayan, dürüst davranmayan’ demektir” şeklinde konuştu.

Hakim Muharrem Ballı, savunmasını ayakta yapan Yıldırım’a, oturarak savunma yapabileceğini söyledi.

Bunun üzerine Yıldırım, “Yok efendim, alışkınız” diyerek savunma yapmaya devam etti.

Aziz Yıldırım, ahlaksız kelimesini savcıların kişilikleri hakkında kullanmadığını ifade ederek, “Şahıslarla ilgili herhangi bir şey söylemedim” dedi.

İfadelerinin tutanağa tam olarak geçmediğini düşünen Aziz Yıldırım’ın, bilgisayar ekranından ifadelerini görebilmesi için avukatlarının yanında oturmasına izin verildi.

Bunun üzerine savcı Mehmet Berk’in avukatı Kaptan Yılmaz, bu durumun usule aykırı olduğunu belirterek, tutanağa geçirilmesini istedi. Aziz Yıldırım ise sanık kürsüsünün olduğu bölüme geçti. Bu sırada hakim Muharrem Ballı da, “Normal vatandaşları da oturtuyoruz” dedi.

Tekrar sanık kürsüsüne geçen Yıldırım, müşteki avukatlarına dönerek, “Zekeriya Bey ile Mehmet Bey de oraya otursun” dedi.

Bunun bir tehdit olduğunu savunan müşteki avukatları ise “Sanık, müvekkillerimizin buraya oturacaklarını söylemiştir. Buraya kelimesini söylerken de sanık sandalyesini kastetmiştir” dedi.

Aziz Yıldırım da, “Ben Zekeriya Öz için oturduğum yeri göstererek onun da buraya oturabileceğini söyledim. Sanık olarak yargılanacağını kast etmedim” diye konuştu.

Duruşma salonunda uzun süreli tartışma yaşandı.

Hakim Muharrem Ballı tartışmalar üzerine Aziz Yıldırım’a, duruşmada izinsiz konuşması halinde kendisini dışarı çıkarmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Müşteki Mehmet Berk’in avukatına ise, duruşmayı gereksiz yere provoke ettiğini söyleyen Ballı, “Kavga etmeye mi geldiniz avukat bey. Söz almadan havaya zıplıyorsunuz” dedi.

Sözlerinin ardından avukattan özür dileyen hakim Ballı özür diledi ve ‘bugün enteresan bir duruşma yapılıyor” dedi.

Tartışmaların ardından savunmasına devam eden Aziz Yıldırım, “Kullandığım ‘ahlaksız’ kelimesini, o hareketi yapan kişiye söylüyorum. O tanımın içine kim giriyorsa sözlerimin muhatabı odur. Üzerlerine alınıyorlarsa alınabilirler. Sözler kişilerin şahsını değil hareketlerini hedef almıştır. Şunun zapta geçilmesini istiyorum, müştekileri ifademde geçtiği şekilde maçlara ve yemeklere gelirken kendi isimleriyle, dost olarak geldiler. Görev kimlikleri ile gelmediler. Savcılar Fikret Seçen, Cihan Kansız neden şikayetçi olmadı. Onlar neden üzerine alınmadı. İsim söylemeden yaptığım konuşmayı kendilerine söylediğimi nasıl anladılar” dedi.

Aziz Yıldırım’ın avukatları ise gelecek celse savcılar Mehmet Berk ve Zekeriya Öz’ün duruşmada dinlenilmesini talep etti. Yıldırım da “Onlar gelince ben de geleceğim” dedi.

Mahkeme, savcı Mehmet Berk ve Zekeriya Öz’ün dinlenmelerine gerek görülmemesi nedeniyle talebin reddine karar verdi. Yıldırım’ın duruşmalardan vareste tutulmasına ve taraf avukatlarının yazılı beyanlarda bulunabilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Kaynak: İHA