Levent Erdoğan: 'fikret Orman Antidemokratik Tek Taraflı Karar Aldı'

Beşiktaş Kulübü Hukuk İşleri ve Eğitim Kurumları Komitesi Başkanı Av. Levent Erdoğan, Trakya dernekleri ile bir araya geldi.

Erdoğan, Şarköy Beşiktaşlılar Derneği’nin yemeğinde yaptığı konuşmada, Başkan Fikret Orman’ın seçimi kazanması halinde Beşiktaş’ın halinin Allah kerim olduğunu iddia ederek, “Yaptığı tüzük değişikliğine, yönetim kurulu ve başkanın hukuki sorumluluğu olmayacak şekilde antidemokratik bir madde ekledi, tek taraflı bir karar aldı” dedi.

Şarköy Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Harun Dalan, Onursal Başkan Ahmet Gürol ve Trakya dernekleri tarafından karşılanan Levent Erdoğan, düzenlenen yemek öncesi yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Şarköy Beşiktaşlılar Derneğimizin davetlisi olarak, Trakya Dernekleri ile bir araya geldik. Önümüzde bir başkanlık ve kurullar seçimi var. Bununla ilgili olarak derneklerimizin görüşünü alıyoruz. Şarköy’deki buluşmaya Trakya’daki derneklerimizin büyük bir çoğunluğu katılmış durumda. Arkadaşlarımızla birlikte nasıl hareket edilmesi gerektiğini, mevcut adayların durumlarını değerlendirerek, 16 Haziran Pazar günü yapılacak seçimde görüşlerimizi beyan edeceğiz. Beşiktaşımız için hayırlı bir aday üzerinde karar vereceğiz. Gönlümüz, Serdar Adalı başkanın, desteklenmesi yönündedir."
Erdoğan, Beşiktaş'taki tüzük değişiklikleriyle ilgili olarak ise, "Sayın Başkanımız Fikret Orman’ın daha önünde 10 gibi bir süre mevcutken, bu seçimi yapmak için, olağan üstü tüzük kurulu yaparak, erkene çekmesi, karşısına aday çıkmayacağını zannetmesinden kaynaklanıyor. Üç senelik bir yönetimi kazandığı takdirde, süre alıp, o üç senenin sonuna kadar, Allah kerim ne olur diye, düşünmesinden kaynaklanıyor. Yaptığı tüzük değişikliğine ilave edilen ‘Bu dönem seçilen yönetim kurulu ve başkanı hukuki sorumluluğu olmayacaktır.’ Şeklinde bir madde eklendi ki, bu antidemokratik, paylaşımsız ve tek taraflı alınmış bir karardır. Şu anda Beşiktaş’a hizmet edebilecek çok kişiler vardır, adaylar vardır. Bu kısa süre içerisinde programlarını, yönetime alacakları kişileri tayin etme açısından, yarışa katılacak diğer değerli Beşiktaşlı adayların önü kesilmiş oluyor. Biz işin sonunda Beşiktaş’ın kazanmasını arzu ediyoruz. Seçimin Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” yorumunda bulundu.

Kaynak: İHA