Gaziantep'te Su Sporları Yarışları

Gaziantep - Alleben Göleti'nde düzenlenen "Su sporları dragon kano yarışması"nda şampiyonluğu GASKİ takımı kazandı.

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ve mart ayından beri gerçekleştirilen 7 ayrı etaplık yarışmanın finalinde 14 takım mücadele etti. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı final müsabakalarında rakiplerini geride bırakan GASKİ takımı şampiyon olurken, Oğuzeli Belediyesi ikinci, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ise üçüncü oldu. Dereceye giren takım ve futbolculara kupa ve madalyaları verildi.

Büyükşehir Belediyesi Amatörler Sporlar Şube Müdürü Fikret Çubukçu, iki yıldır su sporları festivali düzenlediklerini anımsattı. Festival etkinlikleri kapsamında bu yıl 7 etaptan oluşan dragon bot yarışları organize ettiklerini belirten Çubukçu, "Başlangıçta 78 takımın katıldığı müsabakaların 7. etabına kalan 14 takım birincilik için kıyasıya mücadele etti. Her yaştan, çeşitli meslek gruplarından, hayatlarında böyle bir aktiviteyi yaşamamış insanlar, biraraya gelip güzel bir organizasyonda mücadele ettiler" dedi.

Spor yapmak için her şeyin "dört dörtlük" olmasınının gerekmediğini ifade eden Çubukçu, şöyle devam etti:

"Fırsatların değerlendirilmesi spor yapmak için yeterli. Gaziantep'te de Alleben Göleti bize bu fırsatı sunuyor. Önümüzdeki haftadan itibaren burada çocuklar için yelken, kano ve kürek kurslarımız olacak. Su kayağı tesisimiz de birkaç aya kadar faaliyete geçecek. Zengin doğa sporları portfoyüyle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Alleben ve Fırat Havzası, su sporları bakımından çok ciddi imkanlar ve fırsatlar sağlıyor. Biz de belediye olarak bunları değrelendimeye çalışıyoruz."

Yarışları, çok sayıda vatandaşın yanı sıra Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan da izledi.

Kaynak: AA