Plaj Hentbolu A Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Muğla - Türkiye Hentbol Federasyonu Plaj Hentbolu A Milli Erkek ve Bayan takımları, Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde kampa girdi.

Belceğiz Plajı'ndaki plaj hentbolu sahasında kamp çalışmalarını yürüten takımlar, 9-14 Temmuz tarihleri arasında Danimarka'nın Randers kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Plaj Hentbolu Bayan Milli Takımı Başantrenörü Orhan İlerisoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Haziran'a kadar sürecek kampa Antalya'nın Alanya ilçesinde devam edeceklerini bildirdi. İlerisoy, 11-16 Haziran tarihleri arasında da genç milli takımın şampiyona hazırlıkları için Ölüdeniz'e kampa geleceğini ifade etti.

İlerisoy, Fethiye'de güzel bir kamp dönemi geçirdiklerine işaret ederek, "İnşallah şampiyonadan ülkemize başarılı bir şekilde döneceğiz. Kamp çalışmalarımızda sabah ve akşam saatlerinde 2 veya 3 antrenman yapıyoruz. Sabahları kondisyon ağırlıklı, akşam saatlerinde ise teknik çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Erkek Milli Takım Yardımcı Antrenörü Akın Yenigün ise takım sporlarında Türkiye'nin en başarılı takımlarından olduklarını dile getirdi. Dünya ikinciliği, üçüncülüğü ve Avrupa'da dereceleri olduğunu hatırlatan Yenigün, önceki şampiyonalarda ülkeye kupa getiremediklerini, bundan sonraki hedeflerinin Türkiye'ye kupayla dönmek olduğunu vurguladı.

-"Plaj hentbolunda Türkiye dünyada güzel bir noktada"

Takımlarının plaj hentbolunda dünyanın önemli takımlarından olduğuna dikkati çeken Yenigün, şöyle konuştu:

"Bugün Brezilya, İngiltere ve Almanya futbolda dünyada nasıl ise Türkiye'nin plaj hentbol takımının da dünyadaki yeri güzel bir noktada. Federasyonumuzla yeni bir yapılanma içine girdik. Başarılarımızın devamını getirebilirsek, genç milli takımlarımızdan da yetiştirdiğimiz oyuncularla yeni bir jenerasyon yaratacağız. Bundan sonra da daha büyük hedefleri kovalayacağız."

Kaynak: AA