Feke'de Yamaç Paraşütü

Adana’nın Feke ilçesinde profesyonel yamaç paraşütü atlayışları yapıldı.

Kozan Ticaret Odası ve Adana Toros Dernekleri Federasyonu'nca Feke’nin Tapan Bölgesi Akoluk Köyü'nde organize edilen etkinliğe Türk Hava Kurumu Adana Sportif Havacılık Bölge Başkanı ve Milli Sporcu Mustafa Üri ile beraberindeki 15 kişilik sporcu ekibi katıldı.

Hopka dağının 1700 metredeki yamacından atlayan sporcular havada oluşturdukları renkli görüntülerin ardından Tapan ovasına iniş yaptı.

Üri, Hopka dağının bulunduğu Tapan yöresinin doğal güzelliklerine ve yöre insanının sıcak ilgisine hayran kaldıklarını belirterek, atlayışların Hopka dağının 2 bin metre yüksekliğindeki zirvesinden gerçekleştirilebilmesi halinde Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe ve Hedef Şampiyonalarının bir etabının da burada yapılabileceğini söyledi.

Kozan Ticaret Odası Meclis Başkanı Yaşar Çelen ise etkinliği yöredeki doğal güzelliklerin öne çıkarılması ve doğa sporlarına uygun alanların keşfedilmesi amacıyla düzenledikleri kaydetti.

Çelen, Kozan Belediyesince yamaç paraşütü sporunun geliştirilmesi için Hopka dağındaki atlayış alanına ulaşımı sağlamak amacıyla başlatılan yol çalışmasını da hatırlatarak, Belediye Başkanı Kazım Özgan'a ve Akoluk Köyü Muhtarı Mehmet Aksoy'a katkı ve destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: İHA