U20 Milli Takımı Kampı Sürüyor

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'na hazırlanan U20 Milli takımı, kampın ikinci gününde tempo arttırdı.

Günün ikinci antrenmanı öncesinde basın açıklaması yapan Erhan Kartal, “Kamp ve arkadaşlık ortamımız çok güzel. Antrenmanlarımız çok iyi geçiyor. 7-8 gün sonra bir hazırlık maçımız var. Antrenmanlarımızı çok iyi bir şekilde geçirerek bu maça hazırlanmak istiyoruz. Oynayacağımız hazırlık maçında çok iyi geçirerek, Dünya Kupasına hazırlanmak istiyoruz. Hiç bir zaman kolay maç olmayacaktır. Maçları tek düşünerek maçlara çıkacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Oynayacağımız maçlardan 3 puan alarak gruptan çıkak istiyoruz” dedi.

Milli futbolcu Salih Uçan ise ortamın çok güzel olduğunu belirterek, “Bu yaz gününde serin olan ortamlar çok güzel oluyor. Sahalar çok güzel her şey elverişli. Eğlenceli bir arkadaşlık grubumuz var. Çok iyi çalışıyoruz. Hocalarımız çalışma programlarını çok iyi ayarlıyor. Burada kampımızı bir hafta devam ettirip bir hazırlık maçı oynayacağız. Daha sonra hazırlıklarımı Rize'de devam edeceğiz. Çok iyi bir takımız ve kampı da çok iyi geçirerek maçlarda en iyi şekilde en iyi performansı göstermek istiyoruz. Dünya kupasında zayıf rakip olacağını düşünmüyorum. Sonuçta Dünya Kupası ve herkes çok güçlü olacak. Bizimde rakiplerimiz çok güçlü. Ama biz daha iyi olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah guruptan birinci olarak çıkacağız” diye konuştu
Emre Aşık kampa daha yeni başladıklarını fakat ilk günden itibaren çok güzel bir kamp yaptıklarını belirterek, “Olanaklar çok güzel. Oyuncularımız idmanlara çok istekli. Çok az bir süre kaldı ve geri sayıma başladık. Burada turnuvaya en iyi şekilde hazırlanacağız. Kampın ilk ayağını burada geçireceğiz ve daha sonra Nevzat Demir Tesislerinde geçireceğiz. Burada bir hazırlık maçımız olacak Paraguvay’la. Bu maçtan sonra oyuncularımıza 2 gün izin vereceğiz. Ardından Trabzon'da toplanacağız ve maç saatini bekleyeceğiz. Dünya Kupasına katılmaya hak kazanıyorsa demek ki iyi takımlar ki buradalar. Bizde hiç bir takımı ayırt etmeden Elsalvador, Kolombiya, Avusturalya olsun aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz. Aralarında kuvvetli takımlar var. Özellikle Kolombiya maçı bizim için en önemli maç olacak. İkinci maçın Rize'de olmasını da biz avantaj olarak görüyoruz. Kolombiya takımı Brezilya ve Arjantin'i geride bırakacak çıktı. İyi bir maç olacak ve iyi maç bizi bekliyor. Trabzon ve Rize'deki maçlara bütün taraftarlarımızı bekliyoruz. Maçlarımızı taraftar desteği altında oynamak istiyoruz her zaman ki gibi. Böyle turnuvalarda ilk maç çok önemli. İlk maçın Elsalvador ile olması bizim için bir avantaj olabilir. Diğer rakiplere oranla biraz daha az güçlü bir takım gibi görünüyor. Oda kalmayı hak ettiği için aynı ciddiyetle hazırlanacaktır. İlk maçı galip gelerek başlarsak eğer, turnuvada çok büyük avantaj sağlayacağımıza inanıyorum gruptan çıkma konusunda. Her maçı final havasında görüp gidebildiğimiz en güzel yere kadar hep beraber gideceğiz. Şimdiye kadar yaptığımız hazırlık maçlarında bizi tatmin etti açıkçası. Takım kaynaşması ve gerekli hazırlıkları yaptık diye inanıyorum. Güney Amerika takımları her zaman üst gruplar olsun alt gruplar olsun her zaman böyle turnuvalarda söz sahibi olmuşlardır. Bizimde böyle bir takımla kendimizi test etmemiz, son maçı oynamamız gayet önemli bizim açımızdan. Aynı şekilde çok ciddi bir şekilde hazırlanacağız. Son hazırlık maçını da galibiyetle kapatıp güzel bir şekilde turnuvaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Basın açıklamalarının ardından U20 Milli Takım Antrenörü Feyyaz Uçar ilk olarak takım oyuncuları ile bir toplantı yaptı ardından günün ikinci antrenmanını yaptılar.

Kaynak: İHA