Feke'de Yamaç Paraşütü Atlayışları Yapıldı

Adana - Feke'nin Akoluk köyünde yamaç paraşütü atlayışları yapıldı.

Kozan Ticaret Odası ve Toros Dernekleri Federasyonu'nca Akoluk köyünde organize edilen etkinliğe Türk Hava Kurumu Adana Sportif Havacılık Bölge Başkanı ve Milli Sporcu Mustafa Üri ile beraberindeki 15 kişilik sporcu ekibi katıldı.

Hokka Dağı'nın 1700 metredeki yamacından atlayan sporcular Tapan Ovası'na iniş yaptı.

Üri, Hakko Dağı'nın bulunduğu Tapan yöresinin doğal güzelliklerine ve yöre insanının sıcak ilgisine hayran kaldıklarını belirterek, atlayışların dağının 2 bin metre yüksekliğindeki zirvesinden gerçekleştirilebilmesi halinde Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe ve Hedef Şampiyonalarının bir etabının da burada yapılabileceğini söyledi.

Kozan Ticaret Odası Meclis Başkanı Yaşar Çelen ise etkinliği, Kozan ve Feke yöresindeki doğal güzelliklerin öne çıkarılması ve doğa sporlarına uygun alanların keşfedilmesi amacıyla düzenledikleri kaydetti.

Çelen, Kozan Belediyesince yamaç paraşütü sporunun geliştirilmesi için Hokka Dağın'daki atlayış alanına ulaşımı sağlamak amacıyla başlatılan yol çalışmasını da hatırlatarak, Belediye Başkanı Kazım Özgan'a ve Akoluk Köyü Muhtarı Mehmet Aksoy'a katkı ve destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: AA