Xc Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde yarın başlayacak "XC Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması"nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Bayramören Kaymakamı Ayhan Terzi, ilçe merkezinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bayramören ilçesinin, yamaç paraşütü sayesinde dünyaya tanıtılacağını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Terzi, yarışmalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.

Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen de 5'incisi gerçekleştirilen yamaç paraşütü yarışmalarını başarılı bir şekilde gerçekleştirerek bugünlere geldiklerini söyledi.

XC Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışmaları'nın organizesini başarıyla tamamlayacaklarına inandığını ifade eden Özen, "Yurt içinden ve yurt dışından ilçemize gelerek bu yarışmalara katılan pilotlarımız bu yarışmalarda kazasız, belasız, güven içinde uçmaları ve yarışmaların yüz akıyla tamamlanması en büyük arzumuzdur" diye konuştu.

Yerli ve yabancı 150 pilotun mücadele edeceği yarışmalar, yarın sabah meteoroloji ve görev brifingleri sonrası başlayacak. Sporcular, uygun hava koşullarının oluşmasını bekleyerek uçuşa geçecek.

Yarın başlayacak olan yarışlar, 7 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA