Ankara 1. Mahalli Off-road Yarışları Düzenlendi

Ankara Shopping Fest ve Off Road Kulübü işbirliğiyle düzenlenen, Ankara 1. Mahalli Off-Road Yarışları, Çayyolu’nda gerçekleştirildi.

Ankara 1. Mahalli Off-Road Yarışları Çayyolu’nda başladı.

Ankara Shopping Fest ve Off Road Kulübü işbirliğiyle düzenlenen organizasyona çeşitli illerden motor sporları lisansı bulunan ikisi kadın 12 yarışmacı katıldı.

Parkurların, sürücülerin bir hayli zorladığı yarışta 3 araç yarışmayı tamamlayamadı. Yarışmayı tamamlayamayan araçları çekmeye gelen ‘Hummer’ marka jiplerin tüplü olması dikkat çekti. Araç sahipleri, çekiş anında çok fazla yakıt tükettikleri için jiplere tüp taktırdıklarını söyledi.

Organizasyona katılan 10 erkek yarışmacıyla başa baş bir yarış çıkartan Nilay Hancı ve Yasemin Bozkurt, parkurların çok zorlu olduğunu ancak bayan oldukları için ekstra bir zorluk yaşamadıklarını kaydetti

Yarışmacılar arasında dikkat çeken bir başka ikili ise Azerbaycan’da birincilik kazanan Hasan Armutçu ve babası Mehmet Armutçu’ydu. Yarışmalara birlikte katıldıklarını söyleyen baba-oğul, başarılı bir yarış çıkarttıklarını, iyi bir netice elde etmeyi beklediklerini söyledi

Oğlu Hasan Armutçu’nun çok başarılı bir yarışçı olduğunu vurgulayan Mehmet Armutçu, “Onu ben yetiştirdim fakat, boynuz kulağı geçti” dedi.

İzleyiciler, açık alanda ve güneş altında gerçekleştirilen organizasyonun keyfini doyasıya yaşadı. Yarışmayı takip edebilecekleri yüksek yerlere çadırlarını kuran izleyiciler, aynı zamanda getirdikleri malzemelerle organizasyon bölgesini piknik alanına çevirdi.

Kaynak: İHA