35. Uluslararası Erzincan Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenliği

ERZİNCAN - Bu yıl 35'incisi düzenlenen Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenliği'nde Karanlık Kanyon'da base-jump gösterisi ve microlight uçağından atlayış gerçekleştirildi.

Kemaliye Kaymakamlığı, Kemaliye Belediyesi ve Kemaliye Kalkınma Vakfı'nın işbirliğinde düzenlenen, 4 gün sürecek şenliğe, yurt içi ve yurt dışından 40 sporcu katılıyor. Şenlik kapsamında base jumping,microlight uçağından atlayış, tekne turu, yamaç paraşütü, cirit, atlı safari, yaban hayatının gözlemi ile foto safari etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Şenlik koordinatörü Feridun Çelikmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu yıl yenilik olarak vakfımızın 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla suda yüzebilen bir platform kurduk. İlk kez wingsuit proximity denilen havada uçan yarasa adamlar gösterisi olacak. Sudaki ve kıyıdaki platforma iniş yapacaklar. Biliyorsunuz biz bu işe ilk başladığımızda Arif Kemal Buhara bizim kardeşimiz ilk atlayışı yapmıştı, şimdi 40 sporcu geliyor" dedi.

Daha sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu olduğu belirtilen Karanlık Kanyon'dan microlight uçağından atlayış ve base-jumping gösterisi gerçekleştirildi.

Şenliğe, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Fırat, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA