Dragon Bot Yarışlarında Final Heyecanı

Haliç’te gerçekleştirilen “Dragon Bot Yarışları” heyecanlı bir finalle son buldu.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışlarda dereceye giren sporculara ödüllerini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir verdi.
Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen “Dragon Bot Yarışları” görkemli bir finalle son buldu. Balat Sahili’nde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kürek Türkiye Kupası, Üniversitelerarası Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonası, Dragon Bot Yarışları ve Dinghy Yarışları’nda sporcular Haliç sularında birincilik için kürek çekti. Spora düşkünlüğü ile tanınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de final yarışlarında kürek çekerek sporcularla kıyasıya yarıştı. Sporcular birincilik için ter dökerken, vatandaşlar ise sahil alanına kurulan festival alanında ise vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

“AMAÇ, HALİÇ’İ SU SPORLARI MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, su sporlarını Haliç’te daha da kapsamlı hale getireceklerini belirterek, “Sadece kano değil; yelken, kürek yarışları da olacak. Hedefimiz güzelim Haliç’i muhteşem manzarasıyla birlikte su sporları merkezi haline getirmek. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Senede birkaç gün değil, sürekli bu sporların yapılabileceği bu konuda varsa gençlerimiz, amatör spor kulübü onları da lojistik destek verebilmek için altyapıyı oluşturacak çalışmalarımız zaten vardı. Bunları daha hızlı hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Derneklerde, üniversitelerden çok katılım oldu. Tebrik ediyorum” diye konuştu.

Saatlerce süren çekişmeli finalin ardından dereceye girenlere ödüllerini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir takdim etti.

Takımıyla birlikte final heyecanı yaşayan Galatasaray Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü öğrencisi Özgür Taşalan, “Üniversitelerde ikinci olduk. Buradaki adamların hepsi geleceğin kaptanı adamlar. Tek bir antrenman yapmamış olarak gelsek de oraya çıktığımızda hayallere değil, küreklere asıldık” dedi.

Kaynak: İHA