Ege’nin Kırkpınar’ı Yapıldı

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Beldesi’nde düzenlenen ve Egenin Kırkpınar’ı” olarak adlandırılan 21. Menteşe Yerküpe Beşpınar Yağlı Güreşleri 16 Haziran Pazar günü yapıldı.

Güreşlerde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı

Güreş alanı altında bulunan ve içerisindeki hava sıcaklığı 5 derece olan Yerküpe Mağarası ise yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Beldesi Beşpınar Yaylası’nda düzenlenen ve Egenin Kırkpınarı olarak adlandırılan 21. Menteşe Yerküpe Beşpınar Yağlı Güreşleri 16 Haziran 2013 Pazar günü düzenlendi.

21. Menteşe Yerküpe Beşpınar Yağlı Güreşlerini AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile çok sayıda vatandaş izledi. Güreşlere 12 kategoriden 223 pehlivan katılırken Enver Erdinç ile İsmail Balaban karşılaştı başpehlivanlık güreşinde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı. 21. Menteşe Yerküpe Beşpınar Yağlı Güreşleri’nde güreş ağası ise 48 bin lira ile Kavaklıdereli İşadamı Sami Çoban oldu.

AK Partili Menteşe Belediye Başkanı Mesut Karataş güreşlerle ilgili olarak; "Geleneksel hale gelen yağlı güreşleri bölgede tatillerini geçiren turistler de izlemeye geliyor. Beldemizde düzenlenen güreşler Ege’nin Kırkpınarı olarak adlandırılıyor. Aynı zamanda Kırkpınar'ın hazırlığının yapıldığı er meydanında gelecek yıl daha kapsamlı bir güreş alanı yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Menteşe Beşpınar Yaylası’nda güreş alanı altında kalan Yerküpe Mağarası yerli ve yabacı turistlerin ilgi odağı oldu. Güreşleri izlemek için gelen turistler dışarıdaki yaklaşık 30 derece sıcaktan bunalınca çareyi güreş alanı altında bulunan ve içinde hava sıcaklığının 5 derece olduğu Yerküpe Mağarası’nda aldılar. Doğal buzdolabı olarak adlandırılan 100 metre uzunluğundaki, içinde galeriler, dereler ve küçük göletlerin bulunduğu ve 2004 yılında Muğla Valiliği tarafından iç ışıklandırılması yapılan Yerküpe Mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Sıcak havadan bunalan ve çare olarak mağarayı gezdiklerini söyleyen vatandaşlar ise mağarada farklı şekillerden oluşan sarkıtlara hayran kaldıklarını söyledi.

Kaynak: İHA