Miami Yıldızlarıyla Kazandı

ANKARA - Amerikan Ulusal Basketbol Ligi finali 4. maçında Doğu Konferansı şampiyonu Miami Heat, Batı'nın şampiyonu San Antonio Spurs'u 109-93 mağlup ederek seride durumu yeniden eşitledi.

San Antonio Spurs, iç sahada oynamanın avantajıyla maça hızlı başladı ve ilk 5 dakikada Tony Parker ve Gary Neal'in basketleriyle 15-5'lik bir skor yakalamayı başardı. Dwyane Wade ve LeBron James ikilisinin skorer oyunuyla kontrolü ele alan Miami Heat ise farkı hızla kapattı ve ilk periyodu 29-26 önde bitirdi.

Parker ve Tim Duncan'ın yoğun çabasıyla oyuna denge getiren Spurs ile Wade ve James'le cevap vermeye devam eden Heat arasında, özellikle ikinci çeyreğin sonlarında yaşanan mücadele nefes keserken, ilk devre 49-49 berabere sona erdi.

Maçın üçüncü periyodunda ev sahibi ekip Spurs, Kawhi Leonard ve Duncan ile sayılar bulurken, bu serinin en iyi play-off performansını gösteren James ve Wade ikilisine Chris Bosh da eşlik edince, Miami Heat 81-76 ile skor avantajını yeniden ele geçirdi.

Heat fırtınası, gecenin yıldızları James, Wade ve Bosh'un üçlükleriyle özellikle son periyotta etkisini gösterirken, skor üretmekte zorlanan Spurs daha fazla direnemeyince Heat maçı 109-93 kazandı.

Miami Heat'te LeBron James 33 sayı ve 11 ribauntla "double-double" yaparken, Dwyane Wade 32, Chris Bosh da 20 sayı üretti ve üç oyuncunun her biri, yüzde 50'nin üzerinde bir oranda isabetli atış yaptı.

San Antonio Spurs'de ise Tim Duncan'ın 20, Tony Parker'ın 15 sayısı galibiyete yetmedi.

Serinin 5. maçı, 16 Haziran'da Miami Heat'in sahasında oynanacak.

Kaynak: AA