Kidd, Emekliliğinden On Gün Sonra Nets Başantrenörü Oldu

ANKARA - Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi Doğu Konferansı takımlarından Brooklyn Nets, takımın başına, aktif basketbol kariyerine on gün önce son veren eski Nets oyuncusu Jason Kidd'in getirildiğini açıkladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre genel menajer Billy King, NBA'de geçirdiği 19 yıldan sonra aktif basketbol kariyerini noktalayan 40 yaşındaki eski oyun kurucu Jason Kidd'in, Nets'in başantrenörlüğüne getirildiğini duyurdu. King, Nets organizasyonun 18'inci başantrenörü olan Kidd'in, kanıtlanmış bir kazanma alışkanlığı, oyun bilgisi ve tecrübesinin yanında liderlik vasıflarını da barındırdığını ifade ederek, anlaşmadan dolayı memnuniniyet duyduklarını bildirdi.

Kidd ise başantrenörlük rolüne, oyunculuk günlerinden beri hazırlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şampiyon takımlar, hazırlık, özveri ve sorumluluk üzerine inşa edilir. Takımı da bu değerler etrafında yöneteceğim. Basketbol kariyerimin bu yeni aşaması için çok heyecanlıyım."

Kidd, 2002 sezonunda takas yoluyla gittiği Nets'e, NBA tarihinin en başarılı sezonunu yaşattı. Bir önceki sezona göre 26 maç fazla kazanan ve 82 maçlık normal sezonu 52 galibiyetle kapatan Nets, Kidd'i kadrosuna kattığı ilk sezonda NBA finaline yükseldi. 2002 finalinde Los Angeles Lakers'a yenilen Nets, bir sonraki yıl yeniden çıktığı finalde, bu kez de San Antonio Spurs engelini geçemedi.

Basketbolculyuk kariyeri boyunca bin 391 maçta forma giyen Kidd, 19 yıllık NBA serüvenini 12,6 sayı, 6,3 ribaunt, 8,7 asist ve 1,9 top çalma ortalamalarıyla tamamladı. 10 kez All-Star seçilme onurunu yaşayan Kidd, ABD Milli Takımı forması altında 2000 Sidney ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı. Kidd ayrıca kariyeri süresince ürettiği 12 bin 91 asistle John Stockton, 107 "triple double"la da Oscar Robertson ve Magic Johnson'ın ardından NBA tarihinin bu istatistiklerde en yüksek sayılara ulaşan ismi oldu.

Kaynak: AA