Kano Yarışlarının Şampiyonu Gaski Oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 2’ncisi gerçekleştirilen ve büyük bir ilgi gören “Alleben Göleti Su Sporları Dragon Kano Yarışmaları” sonuçlandı.

Alleben Göleti'nde 78 takımın katılımıyla düzenlenen ve büyük bir çekişmeye sahne olan Su Sporları Dragon Kano Yarışması’nda GASKİ takımı şampiyon oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Mart ayından beri gerçekleştirilen 7 ayrı etaplık yarışmanın finalinde 14 takım final etabında mücadele etti. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı final müsabakalarında rakiplerini geride bırakan GASKİ takımı şampiyon olurken, Oğuzeli Belediyesi 2’nci, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ise 3’üncü oldu. Dereceye giren takım ve futbolculara kupa ve madalyaları verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Amatörler Sporlar Şube Müdürü Fikret Çubukçu, 2 yıldır su sporları festivali düzenlediklerini anımsattı. Festival etkinlikleri kapsamında bu yıl 7 etaptan oluşan dragon bot yarışları organize ettiklerini belirten Çubukçu, “Başlangıçta 78 takımın katıldığı müsabakaların 7. etabına kalan 14 takım birincilik için kıyasıya mücadele etti. Her yaştan, çeşitli meslek gruplarından, hayatlarında böyle bir aktiviteyi yaşamamış insanlar, bir araya gelip güzel bir organizasyonda mücadele ettiler” dedi.

Spor yapmak için her şeyin ‘dört dörtlük’ olmasının gerekmediğini ifade eden Çubukçu, “Fırsatların değerlendirilmesi spor yapmak için yeterli. Gaziantep'te de Alleben Göleti bize bu fırsatı sunuyor. Önümüzdeki haftadan itibaren burada çocuklar için yelken, kano ve kürek kurslarımız olacak. Su kayağı tesisimiz de birkaç aya kadar faaliyete geçecek. Zengin doğa sporları portfoyüyle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Alleben ve Fırat Havzası, su sporları bakımından çok ciddi imkanlar ve fırsatlar sağlıyor. Biz de belediye olarak bunları değerlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Yarışları, çok sayıda vatandaşın yanı sıra Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan izledi.

Kaynak: İHA