Manchester United Teknik Direktörü Ferguson Açıklaması

Premier Lig'te şampiyonluğunu garantileyen Manchester United'ın teknik direktörü Alex Ferguson, ekonomik açıdan Manchester City ya da Chelsea ile mücadele edemeyeceklerini söyledi.

Manchester United'ın resmi dergisi Inside United'a konuşan tecrübeli teknik adam, A takımda 23 yaş ve altı David De Gea, Rafael, Phil Jones, Chris Smalling, Alex Büttner, Nick Powell, Tom Cleverley ve Danny Welbeck gibi oyuncuların yanı sıra Shinji Kagawa ve Chicharito'nun 24, Jonny Evans'ın 25 ve kariyerinin zirvesindeki Wayne Rooney'nin 27 yaşında olduğunu hatırlatarak kulübün bugünkü yapısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ryan Giggs, Paul Scholes ve Rio Ferdinand'ın kariyerinin sonuna gelmesine rağmen kadrodaki gençlerin kulübün gelecek 5-6 yıllık temelini oluşturacağını belirten Ferguson, takımın yıldız adayları arasında altyapıdaki 18 yaşındaki Kosova asıllı Belçikalı oyuncu Adnan Januzaj'ı gösterdi. İngiliz teknik adam, yetiştirdikleri futbolcuların Manchester United'ta oynayacak kalitede olacağına inandığını belirterek, "Transfer piyasasında yarışabilecek düzeyde olmamıza rağmen ekonomik açıdan bir Chelsea ya da Manchester City değiliz" itirafında bulundu.

Transfer çalışmalarında son 3-4 aydır bazı ilerlemeler kaydettiklerine anlatan Ferguson, kulüpte kendini geliştirebilecek, takıma katkı sağlayacak ve seviye artıracak futbolcularla ilgilendiklerini ifade etti.



Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu
Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA