Gümüşhaneli Özel Sporcular Madalyaları Onar Onar Topluyor

Son yıllarda hemen hemen her müsabakalarından madalya ile dönen Gümüşhaneli özel sporcular, iki kulüp ve 6 sporcu ile son katıldıkları Türkiye şampiyonasında da 7 Türkiye birinciliği, 3 Türkiye ikinciliği ve bir Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Sporcular ilk olarak Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanlığının 2013 yılı faaliyet programında yer alan ve 24-26 Nisan 2013 tarihinde Konya ilinde yapılan Özel Sporcular Atletizm ve Masa Tenisi Grup Şampiyonasında dereceye girdikten sonra Türkiye şampiyonalarına katılmaya hak kazanmışlardı.

23-25 Mayıs tarihlerinde Denizli’de düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası ve 24-26 Mayıs tarihlerinde Artvin’de düzenlenen Özel Sporcular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasına iki kulüp olarak katılan sporcular şampiyona sonucunda 7 Türkiye birinciliği, 3 Türkiye ikinciliği ve bir Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Onur Kopuzlu 14-15-16 yaş grupları erkeklerde 800 metrede, Üç Adım Atlamada ve Gülle Atmada Türkiye birincisi, 17-19 yaş grubu bayanlarda Mihriban Kaya 800 metre ve Gülle Atmada Türkiye birincisi, Uzun Atlamada Türkiye ikincisi, 20 yaş üzeri grubu bayanlarda Fatma Aslan, bin 500 metrede Türkiye birincisi, uzun atlamada Türkiye ikincisi oldu.

Tekke Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından 13 yaş altı grubu bayanlarda Asiye Eroğlu 800 metrede Türkiye birincisi, Uzun Atlamada Türkiye ikincisi, Nezire Gür 200 metrede Türkiye ikincisi ve 12-14 yaş grubu erkeklerde Hazar Taşdelen Masa Tenisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Müsabakalarda derece yapan sporculardan Onur Kopuzlu ve Mihriban Kaya, 9-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Çek Cumhuriyetinde yapılacak olan Atletizm Dünya Şampiyonasında Özel Eğitim Antrenörü Gülüzar Bozlak Şahin kontrolünde Gümüşhane ve Türkiye’yi milli takım seviyesinde temsil edecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 yılı gençlik Projeleri Kapsamında Yürütülmekte olan ‘Engelleri Sporla Aşalım Projesi’ doğrultusunda yapılan çalışmaların meyvelerini teker teker değil onar onar aldıklarını belirterek, “Önce Konya’da yapılan grup şampiyonasına 10 sporcu ile katılıp 20 madalya kazandık. Şimdi ise Denizli ilinde yapılan Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonasına 5 sporcu ile katılım sağlanılarak 11 branşta 11 madalya kazandık. Artvin ilinde yapılan Özel Sporcular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında Türkiye 3.sü olduk. Ardından da 9-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Çek Cumhuriyetinde yapılacak olan Dünya Atletizm Şampiyonasında 1 Antrenör ve 2 Sporcunun Ülkemizi Temsil etmesi projemizin başarılı şekilde devam ettiğinin göstergesidir. Gençlik ve Spor kulübü Başkanı Engin Güner’e Tekke Gençlik ve Spor Kulübü 2. Başkanı Selman Eroğlu’na ve emeği geçen Antrenör Gülüzar Bozlak Şahin’e ve idarecilere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Kaynak: İHA