Eskişehirspor’da Seçime Doğru

Eskişehirspor başkan adayı Mesut Hoşcan, Eskişehirspor'u Avrupa kupalarına sürekli katılır hale getirmek istediklerini söyledi.

Düzenlediği toplantıda 'Önce Güven' ekibi olarak, taraftar ve delegeler adına Eskişehirspor Kulübü'nü yönetmeye aday olduklarını kaydeden Hoşcan, felsefelerinin 'Önce Güven' olduğunu belirtti.

Güvene dayalı olmayan hiçbir kurumun ayakta duramayacağının altını çizen Hoşcan, Eskişehirspor’da kaybolduğuna yürekten inandıkları değerin güven olduğunu ifade etti.

Vizyonlarını ve misyonlarını aktaran Hoşcan, "Eskişehirspor tarihine ve şanına yakışır bir biçimde; 'Önce Güven' felsefesiyle, profesyonel, şeffaf, hesap verebilir anlayışıyla yönetilen ve sürdürülebilir başarılar elde edilmesini sağlayacak, kurumsal bir yapı kazandırmak. Vizyonumuzda, profesyonellik, şeffaflık, hesap verebilirlik var, ve en önemlisi, gelip geçici değil, sürdürülebilir başarıları ortaya koyan bir yaklaşım var. Misyonumuz ise; taraftarın daima gurur duyabileceği, sportif ve mali yönden, uluslararası düzeyde rekabet edebilen, şehir ve taraftarıyla bütünleşen, etik değerlerden şaşmayan, mali disiplini sağlamış ve profesyonelce yönetilen bir Eskişehirspor’u inşa etmek. Lansman filminde de söylediğimiz gibi, Eskişehirspor’la gurur duyacaksınız, gurur duyacağız. Biz olaya kulüp küçük olsun, benim olsun mantığı ile bakmıyoruz. Bu bilgi çağında böyle bakanların da, uzun süre var olma şansı olmayacaktır” dedi.

Hoşcan hedeflerinden de bahsederek, ekip olarak güvenilirliği, kurumsallaşmayı, altyapı ve amatör branşları, sportif başarıyı, tesisleşmeyi, taraftar ilişkilerini, üyelik ve marka değerini, stratejik hedefler olarak belirlediklerini bildirdi.

"BİR YÖNETİCİ 10-15 MİLYON, DİĞER BİR YÖNETİCİ 25-30 MİLYON BORÇTAN BAHSEDERKEN, DİĞER BİR YÖNETİCİ DE BORCUMUZ YOK DİYOR"
Açıklamasında mevcut yönetimi de eleştiren Hoşcan, şunları söyledi:
“Basından takip ediyorsunuzdur, kulübün mali yapısı ile ilgili muhtelif rakamlar, borçlar, hacizler ve icralar havada uçuşuyor. Bunlar bizi, sizi, camiayı ve tüm Eskişehirlileri çok üzüyor. Ben bugün burada, otel faturaları, jeep olayları, alacağı için TFF’ye başvurmuş futbolcuları, ödenmeyen çekleri, maaşını alamayan personeli, çarpık menajerlik sistemini, kulüple ticari ilişkileri olan yöneticileri, şişirilmiş kira ve temsil masraflarını, değerinin iki katına futbolculara satılan ve teslim edilemeyen evleri, peşinat yerine sayılan hasarlı araçları, yöneticiler arasındaki tutarsız söylemleri ve yönetimsel hataları konuşmak istemiyorum. Ayrıca bir yönetici 10-15 milyon, diğer bir yönetici 25-30 milyon borçtan bahsederken, diğer bir yönetici de borcumuz yok diyor. Alper’i sattıklarına göre; ben burada bir parantez açmak istiyorum. Bu satma kelimesi çok yakışıksız, evladımız Alper’den, ailesinden ve spor camiasından çok özür diliyorum. Bunun adı satmak değil transferdir. Ama ne yazık ki bugün bu kulübü yönetenler satma kelimesini tam manasıyla bize yaşattılar. Az önce evladımız Alper’in transferinden bahsediyordum, bu gerçekleştiğine göre, halihazırdaki yönetim, borçsuz bir kulüp devretmeyi düşünüyordur. Eskişehirli olarak UEFA lisansının alınıp alınamadığı konusunda bilgi sahibi değiliz. Alındıysa da, ne zaman alındığını öğrenmek istiyoruz. Tüm bu çelişkilerin sebebi kulübün şeffaf olmaması. Bizim yönetimimizde, şeffaflaşma gereği, bilanço ve mali tabloları, periyodik olarak, yani 3 ayda bir açıklayarak hesap verilebilirliği sağlayacağız. Bunu bizim şeref sözümüz olarak kabul edin.”

"TAKIMI AVRUPA KUPALARINA SÜREKLİ KATILIR HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"
Hoşcan, yönetime geldikleri takdirde Eskişehirspor'un her yıl Avrupa kupalarına katılır bir hale geleceğini savunarak, “Bizler, organizasyonu yeniden planlayacağız. Kulübümüzü kalite belgesi yani ISO ile sertifikalandıracağız. Bunun yanında amatör futbol kulüplerine, sponsor desteği sağlayacağız. Biz, kral çıplak diyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Eskişehir’in spor lisesini, Eskişehirspor kulübü lisesi haline getirmek için, gerekli lobi faaliyetlerini yürüteceğiz. Diğer önemli bir stratejik hedefimiz, hepimizin özlem duyduğu sportif başarı. Bu takımı orta vadede hedefi olmayan bir takım olmaktan çıkaracağız, hedefi olan bir takım Alper Potuk’u satar mı? Teveccüh ederseniz, layık görürseniz bizler, şampiyonluk hedefli Eskişehirspor’u mali disiplini sağladıktan sonra, orta vadede, Avrupa kupalarına sürekli katılır hale getirmek istiyoruz. Yeni tesisler kazandırmanın yanı sıra, sponsor markalı, tesis projelerinden yararlanmayı düşünüyoruz. Yönetimde taraftar temsilciliği oluşturacağız. Kombine bilet sahiplerine ayrıcalıklar sağlayacağız. Ücretsiz bilet dağıtım uygulamasına son vereceğiz. Bu konudaki sloganımız da 'Seven gelsin' olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA