Indiana Pacers, Miami Heat'i deplasmanda 97-93 mağlup etti

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi Doğu Konferansı finalinde Indiana Pacers, Miami Heat'i deplasmanda 97-93 mağlup ederek, seriyi eşitledi ve saha avantajını ele geçirdi.

Doğu Konferansı finali ikinci maçında Miami Heat, Indiana Pacers'ı konuk etti. Maça hızlı başlayan misafir takım Pacers, bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkardığı ilk periyotu, 28-22 önde kapadı. Normal sezonda maç başına yediği 90,7 sayıyla en iyi ikinci savunma takımı olan Pacers'ın oyuncularının, ikinci çeyrekte yaptığı sert savunma ve Heatli oyunculara kolay sayı şansı vermemek için yaptığı fauller yüzünden zaman zaman sinirler gerildi. Heat, All-Star forveti Chris Bosh'un devreye girmesiyle skoru eşitlese de ilk yarı, 6 sayılık Pacers üstünlüğüyle tamamlandı.

Pacerslı Paul George ve Heatli LeBron James'in karşılıklı basketlerine sahne olan üçüncü çeyrek, James'in son saniyede kaydettiği 3 sayılık baskete rağmen 76-74 Pacers lehine sonuçlandı. Heat, Bosh'un köşeden bulduğu üçlükle bitime 6 dakika kala 88-84 öne geçti. Son 2 dakikaya 91-91 girilirken, Pacers forveti David West, potaya sırtı dönük yaptığı hucumla eşitliği bozdu. West, son dakika içinde Heat'in MVP oyuncusu James'in 2 pasını çalarak, takımının maçtan 97-93 galibiyetle ayrılmasını sağladı. Pacers bu sonuçla evinde oynayacağı maçlar öncesi seriyi 1-1'e getirdi.

Pacers'ın pivotu Roy Hibbert, 29 sayı ve 10 ribauntla play-off kariyerinin sayı rekorunu kırdı. All-Star oyuncu Paul George, 22 sayı ve 6 asist üretirken, oyun kurucu George Hill de 18 sayı, 5 ribaunt ve 3 top çalmayla maçı tamamladı.

Maçta 14 asist yaparak, normal sezonu tamamladığı 23 asistlik ortalamasının hayli altında kalan Heat'te ise James, 5 top kaybetmesine rağmen 36 sayı ve 8 ribauntla sahanın en skoreri oldu. Heat'in diğer yıldızları Bosh, 17 sayı, 5 ribaunt ve Dwyane Wade, 14 sayı, 6 ribaunt ve 5 asistlik katkı yaptı.

NBA konferans finallerine, TSİ sabaha karşı oynanacak Memphis Grizzlies ile San Antonio Spurs arasındaki Batı finali 3. maçıyla devam edilecek.

Kaynak: AA