Tff Başkan Vekili Özerten Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Özerten, "Lütfen bu tribün eşkıyalarına prim vermeyin. Onlar televizyonlarda, gazetelerde çıkmak için bir sürü olay yapıyorlar" dedi.

Özerten, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, maçı kazanan Fenerbahçe'ye kupayı takdim etmenin kendisine nasip olduğunu söyledi.

Her iki takımı da kutlayarak Avrupa'da ve ligde başarılar dileyen Özerten, "İnşallah önümüzdeki sezon, daha sağduyulu, centilmence, güzelce geçer. Geçtiğimiz sezonları aramayalım" diye konuştu.

Özerten, bu konuda basına büyük görev düştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Lütfen bu tribün eşkıyalarına prim vermeyin. Onlar televizyonlarda, gazetelerde çıkmak için bir sürü olaylar yapıyorlar. Bunları meşhur etmeyin. Bunlara meydan vermeyin. Şimdi artık 2. Lig'den PTT 1. Lig'e terfi maçları kaldı. Ondan sonra da dünyanın gözü ülkemiz futbolunda olacak. 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası Türkiye'de yapılacak. Sizlerin de desteğiyle hep birlikte tribünleri dolduralım. Türkiye'nin nasıl organizasyon yaptığını, dünya şampiyonalarına, 2020 Olimpiyatları'nı almaya layık olduğunu tüm dünyaya gösterelim."

-"Edepsizlerin sesi olmayalım"-

Bir gazetecinin "Federasyon olarak futbolda şiddet olaylarına karşı yeni sezon öncesinde kulüplerle bir araya gelme gibi bir planınız var mı" sorusuna Özerten, şu yanıtı verdi:

"Sezon başlamadan önce bizim de birtakım programlarımız, çabalarımız olacak ama tek başına federasyon hiçbir şeyi halledemez. Devlet, millet, basın hepimiz birlikte yapmamız lazım. El ele vermemiz lazım. Yani makul çoğunluğun, sessiz çoğunluğun sesi olalım. Edepsizlerin sesi olmayalım. Lütfen bu güzel oyunun kirlenmesine meydan vermeyelim."

Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak / İlknur Çetinbaş

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA