Başarılı Futbol Mehmet Besler’den “İlginç” Açıklamalar…

PTT 1. Ligi takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitsporlu futbolcu Mehmet Besler, Linyitspor’un 2 yıldan bu yana ruhunu kaybettiğini söyleyerek, “Linyitspor Tavşanlı için çok büyük bir değer. Artık vaadler yerine somut adımlar atılmalı” dedi.

Futbolcu Mehmet Besler, takımda yaşanan sıkıntılar dolayısıyla bir açıklama yapma gereği hissettiğini söyleyerek, “Geçen yıl tabiri caiz ise direkten döndük. Bu yıl direğe çarptı ve çıktı. Önümüzdeki yıllarda tekrar bu sıkıntıların yaşanmaması adına artık büyük adımların atılması gerekiyor. Kendi menfaatim için konuşmayacağım. Yaklaşık 6 yıldan bu yana burada bir futbolcu olarak, ikinci kaptan olarak, yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması adına, daha iyi yerlere gelinmesi adına açıklamalarda bulunacağım. Öncelikle Göztepe maçı sonrası hissiyatımı anlatacağım. Ben bu forma altında çok kere sevindim. Çok kere sevinç çığlıkları attım, fakat bu sezon bu maçtan sonra ilk defa ağladım. O kadar zor bir sezondu ki, bugüne kadar çekilen bütün emekler 90 dakika sonra heba olacaktı. Camia olarak çok büyük sıkıntılara gebe kaldık. Fakat bu son maçtan sonraki duyduğum duyguları asla, unutmayacağım” dedi.

"TAVŞANLI LİNYİTSPOR RUHUNU KAYBETTİ"
6 yıldan bu yana sürekli tekrar eden gelişmelerin yaşandığını ve,Linyitspor karşısında tahminde bulunan spor camiasının favorilerin kazanmadığını, Linyitspor’un galip geldiğini ifade eden Besler, “Tavşanlı Linyitspor’un terinden akan emek hep kazandı” dedi.

Linyitspor’un 2 yıldan bu yana daha önceki ruhunu kaybettiğini ileri süren Mehmet Besler, “Miladı dolmuş futbolcuların takımın içinde yer alması, bir emeklilik ikramiyesi gibi Linyitspor’a geldikten sonra, son vurgunlarını yapıp futbolu bırakmaları Linyitspor ruhuna yakışmaz. Biz Tavşanlı Linyitspor olarak Türkiye’nin en iyi 36 takımından biriyiz. Bu 2 yıl bize çok iyi ders olmalı. Geçen yıl takımın bu duruma geleceği belliydi. Buradaki açıklamaları geçen yıl yapmadığıma pişmanım. Biz çok büyük bir emeği, çok büyük bir değeri önlem alınmasa kaybedebiliriz” diye konuştu.

"EN BÜYÜK KRAL ABDİ AKTAŞ’TIR"
“Size 15 futbolcu sayabilirim” diyen Besler, “Biz insanlara hak ettiğinden fazla değer veriyoruz. Burada 3-5 gol atıp taraftarın önünde forma öpenler kral ilan ediliyor. Şimdi o insanlar bakıyorum ki başka takımın formalarını öpüyor. Mademki krala ihtiyacımız var, bence en büyük Kral Abdi Aktaş’tır. Bir insan 38 yaşında sahada mücadele ederken ondan daha genç yaşta insanlar buradan son vurgunu yapıyorsa ve futbolu bırakıyorsa bizim kendimizi eleştirilecek çok şeyler olmalıdır” ifadesini kullandı.

“Buranın bir ruhu vardı, biz bunu kaybettik” diyen Mehmet Besler, “İkinci ligde play-off Eyüp maçında 7 bin 500 kişi buradan akıp akın gidiyor, Tavşanlılı annelerimiz dua ediyor. İmkansızlıklar içinde şampiyon olup bu lige çıkıyoruz. Resmen takım art niyetli insanların eline geçerek, kötü yönetilerek ve kötü futbol ile bu hallere düşüyoruz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Tavşanlı Linyitspor düştü diye haberler yapılıyor. Televizyonlarda başka takımlar 10 dakika konuşulurken biz iki dakika ile geçiştiriliyoruz” şeklinde konuştu.

"ARTIK SOMUT ADIMLARIN ATILMASI GEREKİYOR"
Linyitspor’un bir memleket meselesi olarak algılandığını ve 2 yıl içinde yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğine işaret eden Besler, “Bu konuşma aslında bir futbolcunun yapması gereken konuşma değil, beni bu konuşmayı yaparken futbolcu gibi görmenizi istemiyorum. Tavşanlı’yı ve Linyitspor’u seven biriyim, saha içinde ve saha dışında sorumluluklar almayı isteyen bir insanım. Artık somut adımlar atılması gerekiyor. Herkesin bu konuda somut adımlar atması gerekiyor. Büyük denizde yüzmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Göztepe maçından önce bir kıvılcım gördüm. Başta Kaymakamımız,Belediye başkanlarımız, Ahmet Baş gibi önde gelen iş adamlarımız bizi ziyarete geldi. Bu maçtan galip geldikten sonra kendilerinin gelecek sezon için bazı sorumluluklar alacaklarını bize belirttiler. Bence Tavşanlı neden Kütahya’da oynuyoruz değil, 3 yıldan bu yana bu ligde oynayan takımın neden stadının yapılmamış olmasıdır. Bir amatör takımı olup da profesyonel takımı olmayan yerlere yeni statlar yapılıyor. Benim tek istediğim bu kulübün kurtulması. Her geçen gün kötüye giden gidişin bir sonlanmasıdır. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar. Ligin en başından bir şeyler yapılmasıdır. Bu takım o kadar emekler sarf etti ki;biz trilyonları harcayan takımlara benzemiyoruz. Bizim ruhumuzda çok büyük emekler vardır. Bu emeği taraftarından, basınından,futbolcusundan, hocasından, yönetiminden bu kadar sarf edildi. Belki de bu emekler sayesinde Allah bize yardım etti ve bu kadar dua ile bu ligde kaldık.”

"İNŞALLAH FUTBOL HAYATIMIN SONUNA KADAR BURADA KALIRIM"
Linyitspor formasını giyiyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Besler, “Allah tekrar nasip ederse bu formayı büyük bir gururla giymeye devam ederiz. Bu benim için vazgeçilmez bir şey. Bu takımın buraya kadar gelmesinde az-çok terimizi döktük, emek harcadık. Tek yürek olmayı burada yaşadık. İnşallah futbol hayatımın sonuna kadar burada kalırım ama zaman neyi gösterir onu bilemem. Takdiri ilahi. Bu konuşmayı arkadaşlarım da söyleyebilirdi. Eğer bu takımda somut adımlar erken atılırsa bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Geçen yılı futbolcu çabuk siler. Ama tekrar vaatler, tekrar gelecekle ilgili konuşmalar ve Kağıt üzerinde yazılan şeyler futbolcuları tatmin edeceğini sanmıyorum. Yine de dediğim gibi bu açıklamalarım bir futbolcu olarak değil, bir Tavşanlı ve Linyitspor sevdalısı olaraktır” ifadesini kullandı.

"ARİF PEÇENEK İÇİN KULÜP, FUTBOLCUDAN ÖNEMLİYDİ"
Hayatını kaybeden Linyitspor Teknik Direktörü Arif Peçenek’in kulüp sevgisini her zaman ön planda tuttuğunu kaydeden Besler, “Rahmetli Arif Peçenek hocam takımın başına geldikten sonra itina ile yaklaştı. Benim için futbolcu önemli değildir, benim için önemli olan kulüptür dedi.

Kulübü yaşatacak insanların burada olması gerekiyor. Ben onlarla yola devam etmek isterim dedi.

Önceki yıllardaki başarımıza etken buydu. Kulübü bir yere getirmek. Burada belli zaman sonra insanlar kral olmak istediler. Aslında amaç kulübü kral yapmak. Çünkü biz kulübü bir yerlere getirmek için buradayız” diye konuştu.

"GEÇEN YIL TAKIM DÜŞMEKTEN KURTULDU, BİZ ANLAMSIZCA BİR SÜRÜ KRAL İLAN ETTİK"
Geçen yılın sonunda ligde kalındıktan sonra bir sürü kral ilan edildiğini belirten Mehmet Besler, “Takım düşmekten kurtulmuş biz neyi kral ilan ediyoruz ki. Bu takım play-off oynamadı. Düşmeye oynadı. Ama biz bazı insanları kral yaptık ve ipler insanların eline geçti. Linyitspor’da bazı değerler vardı. Bu işe sahip çıkan insanlar çok fazlaydı. Fakat iskelet kadrodan 4 kişi kaldık. Bu ruhu 4 kişiden 20 kişiye yayamaz ama yeni gelenlere aşılayabilirdik. Camia ve futbolcular olarak büyük hatalar yaptık. Mehmet Besler çok mu iyi oynadı? Hayır. Burada konuşmamı birilerine hedef göstermek için yapmıyorum. Vicdanen rahatsızdım. Alırım paramı çıkıp sahaya oynarım işime bakarım diyebilirdim. Yıllardan beri buradayım gelecek senede anlaşırım diyebilirdim. Fakat benim anlatmak istediğim konu çok farklı. Çok büyük emek var ve göz göre göre bu emek kaybolup gidiyordu. Linyitspor’da sözleşmem obsiyonlu olarak devam ediyor. Fedarasyon listesinde gelecek yıl da devam ediyor diye gözüküyor. İstersem başka kulüple de anlaşma yapıp gidebilirim. Bu toplantıyı yaparken kendimle ilgili yapmadım” dedi.

"
SOMUT ADIMLAR ATILMAZSA BEN GELECEK YIL BURADA OLMAK İSTEMİYORUM"
Kendisinin de sözleşmeyle alakalı problemlerinin olduğunu ancak bunu hiçbir zaman dert etmediğini anlatan Mehmet Besler şunları söyledi:
“Son dakikaya kadar oynadım, hiç bir şeyi dert etmedim. Takımın kurtulması için mücadele ettim. Yanlış anlaşılmasın kendim için söylemiyorum bunu. Kulüp için somut adımlara atılmazsa ben gelecek yıl burada olmak istemiyorum. Bu konuşmamın genelinde ana tema takım olabilmek. Takım olabilmek sahaya 14 kişi çıkmak değil. Maddi olarak futbolcukların birçok ödemesi var. Bu ödemeler hep geriden geliyor. Bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Antrenman sahamız, tesisimiz, stadımız, mali kaynaklar bunların hepsinin bir şekilde düzeltilmesi gerekiyor. Bir kaynağa bağlı olarak olursa gelecek yıl da sıkıntılar devam eder. TKİ olarak takıma destek var ama yetmiyor. Göztepe maçından önceki kıvılcım hala gözümün önünde.Umarım doğru hamleler doğru birliktelik sağlanır. Kimse başkalaştırılmadan iyi bir oluşum içine gidilirse Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile Ahmet Baş gibi iş adamlarımız bu işin içerisinde olurlarsa bu takımın geleceği daha parlak olur.”

"MEMLEKETİN BÜYÜKLERİ BU İŞE EL ATMALI"
Somut adımların atılmadığını ve el atılan her yeri kurumaya başladığını kaydeden Mehmet Besler, “Bunun için ben ilk önce Bank Asya’da play-off maçından sonra kaybedileni, camia olarak o ruhun geri gelmesini çok istiyorum. Birilerinin bu işe el atması gerekiyor. Madem ki memleket meselesi bu işin içine bu memleketin büyüklerinin el atması gerektiğini düşünüyorum. Yalnız bırakılmamamız gerekiyor. O kadar insan dua ediyor ki bu takım için. Tavşanlı için Linyitspor çok büyük değer. Bu değere hep beraber sahip çıkılması gerekiyor. Bende paramı alırım diyebilirdim ama bunu demek benim vicdanımı rahatlatmıyor. Buradan bu kadar yıl ekmek kazandıysam, Mehmet Besler olmayı Linyitspor bana sağladıysa ben de bu konuşmaları yapmayı uygun gördüm. Umarım faydalı olur” dedi.

"HERKES BİRBİRİNDEN KOPUK"
“Ben burada kalsam da kalmasam da bazı şeylere değinmek istedim” diyen Besler şöyle konuştu:
“Bütün camia olarak hata yaptık. Başarı oldukça tribünler dolar bu bir gerçek. Küçük isteklerden dolayı insanlar birbirlerine çabuk küsmeye başladı.

İnsanlar Linyitspor’u çabuk kenara atmaya başladı.

İşler zora gittikçe insanlar sorumluluk alacağı yeri daha geri plana attı. Bundan 6-7 hafta önce bu takıma sahip çıkılması noktasında mesajlar verdim. O dakikadan sonra bazı insanların bu işe daha çok sahip çıktıklarını gördüm. Demek ki bizim bazı kopukluklarımız var. Herkes birbirinden kopuk. Taraftar takımdan kopmuş, takım yönetimden kopmuş. Basın ayrı bir tarafta. Camiayı oluşturan bütün unsurlar dağılmış. Biz bu birlikteliği yakaladığımız sürece başarıyı yakalayabiliriz. Eğer doğru adımlar atılırsa Linyitspor hiç bir şekilde sıkıntı yaşamayacaktır. 2 yıldan beri yaşadığımız sıkıntılar, kendi içimizdeki sıkıntılar. Son maç Göztepe maçı... Öyle bir atmosferki, rakibinize beraberlik bile yetiyorken sahaya çıkıyorsunuz ve takımınızı ligde tutuyorsunuz. Asla kolay bir iş değil. Ama Linyitspor bunu başardı. Rakipler bizim umurumuzda olmamalı. Biz eninde sonunda onları bir şekilde yeneriz. Hiç bir zaman favoriler kazanmadı. Her zaman Tavşanlı Linyitspor’un terinden akan emek kazandı. İçimizde bu birlik ve beraberliği yakalamamız şart. Takıma herkes imkanına göre sahip çıkarsa aslında herkes kendine düşen görevi yapmış demektir. Bir şeyleri yıkıp yakmak çok kolaydır. Ama kazanmak da o kadar zordur. Biz Linyitspor’u kaybetseydik çok büyük bir şey kaybetmiş olacaktık. Buraya gelen giden futbolcular geçici. Ama forma baki. Bu takım hep beki kalacak. Tavşanlı'dan belki 10 ailenin evladı çıkıp bu işten ekmek parası kazanacak. Neden bu imkanı başkasına verelim ki. Biz olaya günü birlik bakıyoruz. Genel tabloyu hiç bir zaman görmüyoruz. Genel tablo Linyitspor’un Tavşanlı için çok büyük değer olduğudur. Ve hiç bir zaman bu değeri kaybetmememiz gerekiyor. Yeni Abdi Aktaş’lara kesinlikle ve kesinlikle ihtiyacımız var. Yeni Mehmet Besler’lere, yeni Emrah Dağ’lara, kesinlikle ihtiyacımız var. Alt yapıdan gelir veya dışarıdan olur bu işe sahip çıkacak insanlara ihtiyacımız var. Benim tek istediğim bu. Kulübün kurtulması. Herkesin düştü dediği takım kurtuldu. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar üçüncüsünde ben söylemiştim den ziyade ligin en başından bazı adımların atılması için ben bu tabloyu çizdim. En başından bir şeylerin yapılması gerektiğini söylüyorum. İnşallah yapılır ki bu takım kurtulur. Verilen bu kadar emek için, yapılan dualar için belki de Allah bizim yardımcımız oldu ve bu ligde kaldık. Hep beraber bir şeylerin yapılması gerekiyor.”

"BU AÇIKLAMAYI KENDİ MENFAATİM İÇİN YAPMIYORUM"
“Ben futbolcu olarak şu anda haddimi aştım” diyen Mehmet Besler sözlerini şöyle tamamladı:
“Fakat bu konuşmayı ben futbolcu olarak yapmıyorum. Kendi menfaatimi ortaya koyan konuşma da yapmıyorum. Geçen yılın başında bir şeylerin ortaya konulması gerekiyordu. Koymadığımız için bundan pişmanlık duyuldu. En azından bu yıl için bazı noktalara değinmek istedim. Burada kalsam da gitsem de buranın iyiliğini istiyorum bu bir gerçek. Umarım kalırım. Geçen yılki yaşadığımız sıkıntıların aynısını yaşamayız. Ben burayı kendi ailem gibi görüyorum. Kaybedeceksem bir lig aşağıya düşerek kaybetmek istemiyorum. Linyitspor için vaatlerden ve hesaplardan çok somut adım atılması gerekiyor.Umarım atılır.Biz de iyi bir şekilde bu formayı üzerimizde devam ederiz.”

Kaynak: İHA