Kupa Fenerbahçe'nin

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Trabzonspor Ankara'da karşılaştı.. Lig ve Avrupa'da hedefe ulaşamayan Fenerbahçe, kupayı müzesine taşıdı..

Yaklaşık 30 sene kazanamadığı Türkiye Kupası'nı geçen sezon finalde Bursaspor'u yenerek hasretini dindiren Fenerbahçe, üst üste 2. kez mutlu sona ulaşmayı bildi.

Finalde Trabzonspor ile karşılaşan sarı lacivertliler, Sow'un 9. dakikada attığı golle kupayı müzesine götürdü. Avrupa Ligi'nde yarı final oynayan, Süper Lig'i ise 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe böylece 64 maçlık sezonu kupayla noktalamayı başardı.

Sezonu hayal kırıklığıyla bitirmeme yolunhda tek umudu bu kupayı almak olan Trabzonspor ise istekli ve üstün futboluna rağmen gol atamayınca, ikincilikle yetindi.

Ziraat Türkiye Kupası final maçında karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Trabzonspor'un kadrosundaki büyük eksikler dikkati çekti.

Sarı-lacivertli ekip, kupa finali öncesi 6 futbolcusundan yoksun kaldı.

Cezalı olan Volkan Demirel ve Meireles ile sakatlıları bulunan Selçuk Şahin, Serdar Kesimal kupa finalinde forma giyemedi. 19 Yaş Altı Milli Takım kampında bulunan Salih Uçan ve Recep Niyaz da Trabzonspor'a karşı 19 Mayıs Stadı'na çıkamadı.

Fenerbahçeli futbolcular, maçtan 80 dakika önce çimlere çıkarak, sahayı kontrol etti.

Öte yandan, sarı-lacivertli ekibin maç kadrosunda, Kardemir Karabükspor karşılaşmasından farklı olarak 4 futbolcu yer aldı. Kardemir Karabükspor'e karşı kadroda yer almayan Egemen, Hasan Ali, Yobo ve Kuyt, Trabzonspor maçında forma giydi.

-Trabzonspor'da eksikler-

Trabzonspor da Fenerbahçe gibi sahaya yabancı futbolcularından yoksun çıktı.
Bordo-mavili takımda, kulüpten ayrılacakları yönünde açıklamalar yapılan Colman, Alanzinho, Bamba, Janko ve Emerson, Fenerbahçe karşısında forma giymedi.

Trabzonspor'da ligdeki son mücadelesi Galatasaray maçından farklı olarak Cech, Soner, Halil, Serkan, Volkan ve Olcan, Fenerbahçe'ye karşı sahadaki yerlerini aldı.

-Taraftarlar-

Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarı, Ankara 19 Mayıs Stadı'nı yarı yarıya paylaştı.
Statta Fenerbahçe taraftarları kapalı tribününün tamamında ve kale arkasında yer alırken, Trabzonspor taraftarları ise maratonun tümünde ve kale arkasında takımlarına destek verdi.

Protokol tribününde yerini alan Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bir süre Fenerbahçe'nin cezalı kalecisi Volkan Demirel ile görüştü.

-Protokol tribünü-

Ziraat Türkiye Kupası, maçtan önce saha içinde hakemlerin çıkış noktasında sergilendi.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki final maçına 250 basın mensubunun akredite olduğu öğrenildi.

TBMM Başkanı Cemil Çicek ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da maçı tribünlerden takip etti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in de tribünlerde yer aldığı maça, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gelmemesi dikkati çekti.

Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki protokol tribünü tarihi günlerinden birini yaşadı. Tribünün merdiven basamaklarında dahi maç izlendiği görüldü.


MAÇTAN DAKİKALAR


VE MAÇ SONA ERDİ
90'Bu arada Fenerbahçe kalecisi Mert, yavaş hareket ettiği gerekçesiyle sarı kart gördü.
90'Mücadelenin hakemi Fırat Aydınus, karşılaşmanın sonuna 3 dakika ilave etti.
İddaa tam listesini ve listedeki tüm maçlar için yorumları, canlı sonuçları, yazarlardan iddaa tahminlerini, kazandıran kuponları Sporx İddaa'da bulabilirsiniz.
88'Trabzonspor, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına gelen topu savunma ceza alanı dışına gönderdi. Ceza alanın dışında topla buluşan Serkan, şutunu çekti ama top dışarıya gitti.
87'Gelişen Trabzonspor atağında Henrique, sol kanattan ceza alanına girip uzak direğe pasını attı. Topu alan Olcan, vuruş açısını bulamayınca pasını ceza yayındaki Sapara'ya verdi. Sapara'nın sert şutu üstten dışarıya gitti.
86'Trabzonspor savunmasının arkasına kaçan Webo'ya atılan uzun topla kaleci Tolga'yla karşı karşıya kalan Webo'nun şutunu Tolga çıkardı.
85'Fenerbahçe'de ise Cristian Baroni yerini Caner Erkin'bıraktı.
84'Trabzonspor'da Soner Aydoğdu oyundan çıktı ve yerine Marek Sapara oyuna girdi.
83'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Olcan, ceza alanı içinden sol çaprazdan sert bir şut çekti. Kaleci Mert'ten dönen topa Halil bu kez vurdu ama top üstten dışarıya gitti.
82'Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında topla buluşan Cristian, ceza alanına yerden pasını attı ama savunma topu uzaklaştırdı.
81'Trabzonspor atağında Aykut, sol kanattaki Olcan'a uzun bir pas gönderdi ama Fenerbahçe savunması Olcan'dan önce topa müdahale etti.
80'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali, ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
79'Trabzonspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına yapılan ortayı Mert kontrol etti.
78'Karşılaşma bu skorla bittiği takdirde Fenerbahçe, kupanın sahibi olacak. Trabzonspor, 1 gol bulduğu takdirde karşılaşma uzayacak.
77'Bu dakikayı Fenerbahçeli oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
76'Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği. Emre Belözoğlu oyundan çıktı ve yerine Mehmet Topuz oyuna girdi.
75'Orta alanda taç çizgisi kenarında gerçekleşen ikili mücadelede top Aykut'tan dışarıya gitti. Bu pozisyondan sonra Aykut ve Mehmet Topal arasında kısa bir gerginlik yaşandı.
73'Trabzonspor atağında savunma arkasına koşu yapan Halil'e atılan uzun topa çıkan Mert, topa dokundu. Ardından Henrique önüne düşen topa aşırtma bir vuruş yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
72'Bu kez etkili gelişen Fenerbahçe atağında Cristian Baroni, ceza alanı dışından bir sert şut daha çekti ama top sol direkten oyun alanına döndü. Ardından Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
71'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında kale sahasına yapılan ortaya Halil'den önce Fenerbahçe savunması müdahale etti.
70'Bu arada Fenerbahçe'de Dirk Kuyt itirazlarından dolayı sarı kart gördü.
69'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına yakın bir noktada Henrique pasını Olcan'a verdi. Olcan gelişine çok sert bir şut çekti ve top direğin dibinden dışarıya gitti.
68'Trabzonspor'da oyuncu değişikliği. Volkan Şen oyundan çıktı ve yerine Paulo Henrique oyuna girdi.
67'Bordo mavililer atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına gelen topu savunma uzaklaştırdı. Ardından ceza alanına bir orta daha geldi ama Mert topun kontrolünü sağladı.
66'Gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Kuyt, pasını ceza yayı içinde bulunan Cristian'a verdi. Cristian ise pasını ceza alanı içindeki Webo'ya verdi. Webo'nun kaleye şutunu Tolga kurtardı.
65'Karşılaşmanın son bölümlerinde oyun oldukça hareketlendi. Trabzonspor golü bulabilmek adına ataklarını sıklaştırmaya başladı. Fenerbahçe ise bu durumdan kontra ataklar bulmaya başladı.
64'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu savunma uzaklaştırdı.
63'Cristian Baroni, rakip ceza alanı dışından kaleye çok sert bir şut çekti. Tolga, kaleye gelen topu harika bir kurtarışla kornere gönderdi.
62'Fenerbahçe atağında orta alanda topla buluşan Emre, sol kanattaki Hasan Ali'ye uzun bir pas attı. Hasan Ali, topu kontrol edip ortasını yaptı ama topun gittiği yerde kimse yoktu.
60'Fenerbahçe'de Bekir, kalecisi Mert'e geri pas yaptı. Halil Altıntop, Mert'e baskı yaptı ve Mert'in uzaklaştırmak istediği top Halil'e çarpıp dışarıya gitti.
59'Bir başka bordo mavili ekibin atağında Adrian, topla beraber ceza alanı yakınlarına kadar gidip kaleye şutunu çekti ama top yandan dışarıya gitti.
58'Gelişen Trabzonspor atağında Soner, sol çaprazdan ceza alanına ortasını yaptı ve gelen topa Volkan istediği gibi dokunamayınca top Mert'te kaldı.
57'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cristian, topu ceza alanına ortaladı ama savunma topu uzaklaştırdı.
56'Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanının hemen dışında topla buluşan Sow, kaleye çok güzel bir plase vuruş yaptı ama Tolga, aynı güzellikte topu kornere gönderdi.
55'Bu dakikayı orta bölümde yapılan karşılıklı top kayıplarıyla geride bıraktık.
54'Adrian, kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanına ortaladı ama Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.
53'Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Volkan yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
52'Tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Sow, sol kanattan son çizgiye indi ve ceza alanına yerden ortasını gönderdi ama Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
51'Fenerbahçe'de sakatlanan Egemen'in yerine Bekir İrtegün oyuna girdi.
50'Oyun şuan için durmuş durumda. Fenerbahçe'de ise Egemen, topsuz alanda bir sakatlık geçirdi ve oyuna devam edemeyecek gibi görünüyor.
49'Bu arada bir başka Trabzonspor atağında Halil, ceza alanı dışında yerde kaldı. Fırat Aydınus oyunu devam ettirdi ve Trabzonsporlu oyuncular topu dışarıya gönderdi.
48'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Volkan, Sow ve Hasan Ali'den sıyrılıp son çizgiye indi ama ayağı kayınca top dışarıya gitti.
47'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Adrian kaleye sert bir şut çekti ama top üstten dışarıya gitti.
46'Trabzonspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Zokora'nın yerine Akut Akgün oyuna girdi.
46'Karşılaşmada ikinci yarı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

D.A. Mücadelenin hakemi Fırat Aydınus, ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.

45'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.
45'Fenerbahçe, rakip yarı alanda ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Cristian, doğrudan kaleye vuruşunu yaptı. Tolga gelen topu son anda kornere gönderdi.
45'Fırat Aydınus ilk yarının sonuna 1 dakika ilave etti.
45'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Halil, orta alanda Emre'den sıyrılamak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Emre Belözoğlu sarı kart gördü.
44'Fenerbahçe, atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Cristian ceza alanına ortasını yaptı ama kafalardan seken topu Egemen dışarıya gönderdi.
43'Bu kez sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Adrian, topla beraber ceza alanına kadar gitti ve yerden ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
42'Sarı lacivertliler, rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Cristian, topu ceza alanına ortaladı ve gelen topu Tolga, zor pozisyonda yumruklayarak uzaklaştırdı.
41'Trabzonspor, rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Adrian kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanına gönderdi ama top doğrudan kaleci Mert'te kaldı.
40'Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında rakip savunma arkasına koşu yapan Webo'ya atılan uzun top kaleci Tolga'da kaldı.
39'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen ortayı Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.
38'Gelişen Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Volkan, Hasan Ali'den sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama savunmada Egemen topu kornere gönderdi.
37'Fenerbahçeli oyuncular bu dakikayı paslaşarak geride bıraktı.
36'Bu dakika itibariyle topla oynama oranlarında Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye oranla %53'e %47 üstünlüğü bulunuyor.
35'Son dakikalarda oyundaki tempo biraz düşmüş durumda. İki takımda daha kontrollü bir oyun ortaya koyuyor.
34'Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında topla buluşan Emre, kaleye sert bir şut gönderdi ama top kaleci Tolga'da kaldı.
33'Kullanılan serbest vuruşta Adrian, ceza alanına ortasını yaptı ama kafalardan seken topu Mert kontrol etti.
20'Bu dakikayı her iki takımın orta bölümde yaptıkları karşılıklı pas kayıplarıyla geride bıraktık.
19'Yine gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal, topla beraber ceza alanına kadar girip sol çaprazdan kaleye şutunu çekti ama top yandan dışarıya gitti.
18'Sarı lacivertliler bu dakikalarda baskısını arttırdı. Sol kanattan son çizgiye inen Sow, kale sahasına yerden ortasını gönderdi ama topa kimse dokunamadı.
17'Bu kez sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Webo ceza alanına ortasını yaptı ama kaleci Tolga çıkıp topu aldı.
16'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Sow, Mustafa'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
14'Didier Zokora, bu pozisyonun ardından sarı kart gören isim oldu.
13'Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Zokora'nın müdahalesiyle yerde kalan Emre sakatlık geçirdi ve oyun şuan için durmuş durumda.
12'Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında topla buluşan Kuyt, sağ çaprazdan kaleye çok sert bir şut çekti ama top kaleci Tolga'da kaldı.
11'Bu pozisyonun ardından iki takım oyuncuları arasında kısa bir gerginlik yaşandı ama diğer futbolcular araya girerek ortamı sakinleştirdi.
10'Bir başka Fenerbahçe atağında rakip yarı alanın sağ kanadında topla buluşan Cristian, Mustafa'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ama oyun devam etti.
9'Rakip savunma arkasına koşu yapan Sow'a atılan uzun topta Sow, kaleci Tolga'yla karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.
9'GOL! Sow
8'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Volkan, ceza alanına ortasını yaptı ama kale sahası içinde Mert, topun sahibi oldu.
7'Bir başka bordo mavili ekibi atağında rakip yarı alanda sol kanatta topla buluşan Cech, Kuyt'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
6'Trabzonspor karşılaşmaya daha istekli başlayan taraf durumunda. Yine gelişen Trabzonspor atağında Mustafa Yumlu, çok uzak mesafeden kaleye şut çekti ama top üstten dışarıya gitti.
5'Trabzonspor'da Olcan, orta alanda topla buluştu ve Kuyt'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Karar serbest vuruş.
4'Çok tehlikeli gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta son çizgide topla buluşan Olcan, kale sahasına ortasını yaptı. Kaleci Mert'i aşan topa arka direkte Soner dokundu ve çizgi üstünde Hasan Ali topu uzaklaştırdı.
3'Kullanılan serbest vuruşta Adrian, topu ceza alanına ortaladı ama gelen topu kaleci Mert, yumruklayarak uzaklaştırdı.
2'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Halil Altıntop yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
1'Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesi Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.

Karşılaşma öncesinde ilk 11'ler belli oldu:

FENERBAHÇE: Mert Günok, Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Cristian Baroni, Dirk Kuyt, Moussa Sow, Pierre Webo.

TRABZONSPOR:
Tolga Zengin, Serkan Balcı, Mustafa Yumlu, Giray Kaçar, Marek Cech, Didier Zokora, Soner Aydoğdu, Volkan Şen, Adrian, Olcan Adın, Halil Altıntop