Lizbon yıkılıyor

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı final turu rövanşında Benfica ile yapacağı tarihi karşılaşma için Lizbon'a gelen sarı lacivertli taraftarlar, turu geçeceklerine inanıyor.

Türkiye'den ve Avrupa ülkelerinden Lizbon'a gelen Türk taraftarlar, sabahın erken saatlerinden itibaren kentin sokaklarında ve karşılaşmanın oynanacağı Luz Stadı çevresinde renkli görüntüler oluşturdu.

Bazı taraftarlar tarihi ve turistik mekanları gezerken bazıları grup halinde yürüyüşler yaparak takımları lehine marşlar söyleyip tezahüratlarda bulundu. Sarı lacivertli taraftarların görüntüleri Lizbonlu futbolseverlerin de büyük ilgisini çekti. Türk taraftarlar, takımlarının bu akşamki karşılaşmadan, turu geçecek sonucu alıp kupada final oynayacaklarına inandıklarını ifade ettiler.

Fenerbahçe'nin maçı için başkent Lizbon'da bulunan tanınmış isimler de sarı lacivertli taraftarın kentteki coşkusuna eşlik ediyor. Fenerbahçe taraftarı şarkıcı Burak Kut ile oyuncular Nejat İşler ve Ozan Güven, takımlarının bu gece Luz Stadı'ndan zaferle ayrılıp Amsterdam vizesi alacağına inandıklarını belirtti.

Bu arada Benfica Kulübü'nün Fenerbahçeli taraftarlar için ayırdığı 3 bin 500 biletin tükenmesi nedeniyle bazı Türk taraftarların, Benfica taraftarlarının bulunduğu tribünden bilet aldığı öğrenildi.

Öte yandan Fenerbahçe'nin rakibi Benfica taraftarları da bu karşılaşmaya büyük önem veriyor. Kırmızı beyazlı taraftarlar için ayrılan biletlerin yüzde 90'ının tükendiği bildirildi.

Kaynak: AA