Vakıf Başkanı Halil Ünal Açıklaması

Hüseyin Yeşilkavak - Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Halil Ünal, Spor Toto Süper Lig'in 2012-2013 sezonunun tamamlanmasının ardından kulüp temsilcilerinin bir araya gelerek, futbolda şiddet konusunu masaya yatıracaklarını söyledi.

Ünal, AA muhabirine, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile yaptığı derbi maç sonrası, sarı-lacivertli taraftar Burak Yıldırım'ın bıçaklanarak öldürülmesinin Türkiye'de futbolda yaşanan şiddet olaylarını yeniden gündeme getirdiğini belirtti.

Kulüpler Birliği Vakfı ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı olarak Burak Yıldırım'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Ünal, "Vakıf olarak Türk futbolunda bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Bunun için çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Ünal, Kulüpler Birliği Vakfı olarak bir araya gelmek için Spor Toto Süper Lig'in 2012-2013 sezonunun tamamlanmasını beklediklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Lig tamamlanır tamamlanmaz tüm kulüp temsilcileri bir araya gelerek futbolda şiddet konusunu masaya yatıracağız. Bu konu geniş kapsamlı olarak ele alınacak. Hep birlikte futbolda şiddetin önlenmesine yönelik görüşlerimizi sunacağız. Bir sonuç almak istiyoruz. Bununla ilgili hukukçularımız, yöneticilerimiz zaten bir çalışma içindeydi. Bu çalışmada gelinen son noktaları birlikte değerlendireceğiz. Umarım tüm spor kamuoyunu rahatlatıcı, bir daha sporda bu tür ölümlerin, tatsız olayların yaşanmadığı bir çalışmaya imza atarız. Toplantıda alacağımız kararları da kamuoyuyla paylaşacağız."

Halil Ünal, gelecek hafta yapılacak toplantıda ayrıca "futbol yasası", taraftarların deplasman yasağı ve kulüp gelirlerinin artırılmasına yönelik görüşmelerin de yapılacağını sözlerine ekledi.

Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA