Derbi Gerilimi Giderek Tırmanıyor

Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, Sarı - Lacivertli takımın G.Saray ile evinde oynadığı derbide tribünlerden yükselen "Hükümet istifa" tezahüratları sonrası kulüpten yapılan açıklama hakkında konuştu.

Yılmaz, “Fenerbahçe Spor Kulübü, bir spor kulübüdür. Bizim hiçbir siyasi görüşe saygımız diğerlerinden farklı değil. Taraftarın bir siyasi görüşü, inancı olabilir. Ama Fenerbahçe 'nin kurum olarak siyasi görüşü olamaz. Bizim işimiz sporda başarıya endekslenmektir. Reyhanlı 'da üzücü bir olay oldu. Bir öfke var, bunu kontrol etmek zor. Birileri bazı sloganlar atmış olabilir. Biz kimseyi kastederek bir açıklama yapmadık. Bundan kimse üzerinden bir şey alınmasın, bunun üzerinden Fenerbahçe 'yi yıpratmaya kalkmasınlar. Bizim için öncelik Cumhuriyet ve vatanın bölünmezliğidir. Buna ihanet eden bizden değildir” dedi.

Talat Yılmaz, Galatasaray 'ı 2-1 yendikleri maçın ardından Sarı – Kırmızılı takımın Şükrü Saracoğlu Stadı 'nın ortasında şampiyonluk kutlaması yapması hakkında ise “Sizin şampiyonluğunuz bayatladı gitti. Bir anlamı kalmadı. Fenerbahçe Stadı 'nda hoplayıp zıplamanın hiçbir anlamı yok, tahrikten başka bir noktaya gidemez” diye konuştu.

"HASAN ŞAŞ DENİLEN ANTRENÖR.."

Hasan Şaş'ın davranışlarına da değinen Yılmaz, "Yalnız yöneticiler şiddetten besleniyor. Yönetici dediğin örnek alınan insan, ağzımızdan çıkanlara dikkat edeceğiz. Son derbide Hasan Şaş denilen antrenörün taraftarı tahrik etmesi. Sizin şampiyonluğunuz bayatlamış. Ortada zıplamak tahrikten başka bir yere gidemez." dedi.