Meram'da Atlı Rehabilitasyon Merkezi'nin Temeli Atıldı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan “Geleneksel Türk Sporları ve Atlı Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Pamukçu Mahalle Muhtarı İsmail Kılınç, "Yaptığı birbirinden güzel hizmetlerinden dolayı mahalle sakinlerim adına Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu tesis bölgemizin değerini artıracak önemli bir hizmet olacak" dedi.

Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü Başkanı Ali Peksemerci ise, "Böylesine güzel bir tesisi bizlere hediye edeceği için Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz de kulüp olarak bu tesis açıldıktan sonra Türkiye'nin en iyi atlarının katılacağı bir organizasyon düzenleyerek Konyalıların at ve rahvan adına gözlerinin paslarını sileceğiz. Bu turnuva ile güzel Meram'ımızın ismini tüm Türkiye'ye duyuracağız" şeklinde konuştu.

"Meram'ın Her Yerine Hizmet" sloganıyla her hafta farklı bir mahallede açılış ya da temel atma programı düzenlediklerini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da, "Şehir merkezinde farklı alanlarda birbirinden önemli hizmetlere imza atarken merkeze uzak mahallelerimizde de güzel hizmetler yapmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda Kaşınhanı, Çomaklı, Çarıklar, Loras ve Pamukçu Mahallelerimizde yaptığımız yatırımları örnek gösterebiliriz. Geçen yıl bu mahallemizdeki tarihi Pamukçu Han ve çeşmesinin restorasyonunu tamamladık. Bugün de çok önemli bir yatırımın temelini atıyoruz" dedi.

Kalaycı, "Hasta Konukevi ve Organik Pazar gibi Konya'da ilk olan yatırımlarla birlikte yapacağımız bu yatırım da yine bir ilk olacak. Geleneksel ata sporlarımız olan; yağlı güreş, cirit, binicilik, okçuluk gibi günümüzde unutulmuş alanlarda çalışma yapmak, sporcu yetiştirmek, müsabakalar tertip etmek için yapılacak bu tesis kısa zamanda Konya’nın, Meram’ın hizmetine girecek. 28 bin metrekarelik alana yapılacak Türk sporları merkezinde, 700 metrelik koşu pisti, 430 seyirci kapasiteli tribün, 260 araçlık otopark, 5 bin 400 metrekarelik kapalı alanda; misafirhaneler, personel odaları, kafeterya ve diğer sosyal donatılar bulunacak. Yaklaşık 4 milyon 500 bin TL'ye mal olacak bu güzel tesis yaklaşık 6 ay sonra spora ve sporcuya hizmet vermeye başlayacak. Bu fonksiyonel tesisin en önemli özelliği de yüzlerce yıl Türk milletinin sadık dostu niteliğinde olan atların yetiştirilmesi, onlarla olan uğraşın insana verdiği huzur ve sükunun tekrar hatırlanmasını sağlamak olacak" diye konuştu.

Atlı Rehabilitasyon Merkezi'nin önemli bir boşluğu dolduracağını kaydeden Kalaycı, "Atla tedavi yöntemlerinde ortopedik hastalıklar, içe kapalılık, beyin yaralanmaları, down sendromu, ruhi bozukluklar, işitme-öğrenme bozuklukları, zihinsel gerilik ve bazı omurilik hastalıklar da bu merkezde rehabilite edilebilecek" dedi.

Başkan Kalaycı'ya plaket takdim eden Türk Okçuluğu Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Koç ise şöyle konuştu: "Burayı Türkiye'nin en gözde geleneksel Türk sporları merkezi haline getirmeyi taahhüt ediyorum. Okçuluk ve atlı okçuluk da dahil olmak üzere Konya'mızı Türkiye'nin bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu güzel hizmetinden dolayı başkanımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Ata sporlarına verdiği destekten dolayı Başkanı Kalaycı'ya özel olarak teşekkür eden AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci de, "Tarih boyunca atın toplumumuzda ayrı bir yeri olmuştur. Ecdadımız ata ayrı bir saygınlık vermiş ve atı edebiyatımızda, sanatımızda, müziğimizde ve her alanda kullanmıştır" ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Varol ise, "Özellikle geleneksel ata sporlarımıza hizmet edecek bu tesisi şehrimize kazandırdığı için başta belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu merkezde sadece atlı sporlar değil diğer geleneksel ata sporlarımız da yapılacak. En önemlisi de birçok rahatsızlığı bulunan engelli kardeşlerimizin atlı rehabilitasyon merkezinden yararlanabilecek olmasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile merkezin temeli atıldı. Temel atma törenin ardından Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, törende ok atışı yaptı ve ata bindi.

Kaynak: İHA