İkisi de sevindi... Gelenek sürdü

Sezonun şampiyonu Galatasaray, Fenerbahçe karşısında Kadıköy'deki 14 yıllık seriyi bitirmek için geldi, Burak'la öne geçti ancak Webo ortaya çıktı, iki golle şampiyonu devirdi, Devler Ligi biletini getirdi.. Ancak derbiden çok olay vardı, tartışmaları kartlarıyla çok konuşulacak derbi ortaya çıktı!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim, son Sivasspor maçının kadrosundan tek değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Terim, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Wesley Sneijder'in yerine Johan Elmander'i ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılılar, derbi maça hücum ağırlıklı bir kadroyla çıkarken, Terim forvetler Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Johan Elmander'e birlikte ilk 11'de şans tanıdı.

-Elmander 12 maç sonra forma giydi-
İsveçli golcü oyuncu Johan Elmander, Fenerbahçe derbisinin ilk 11'inde yer alarak forma hasretine son verdi.

Ligde son olarak 20. haftadaki Bursaspor maçında 58 dakika sahada kalan Elmander, daha sonraki 12 lig karşılaşmasında süre alamadı.

-Galatasaray, Kadıköy'e şampiyon döndü-

Geçen sezon lig şampiyonluğunu Fenerbahçe'yle deplasmanda oynadığı karşılaşmada kaldıran Galatasaray, bu kez Kadıköy'e şampiyon olarak geldi.

Ligin 32. haftasındaki Sivasspor maçını kazanarak sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 10'a çıkaran sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluğunu ilan ederek derbi maçı çıkmış oldu.

-Fatih Terim, protokol tribününde-

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, cezası nedeniyle müsabakayı protokol tribününde takip etti.

Protokol tribününün arka bölümünde Galatasaraylı yöneticilerle birlikte oturan Terim, müsabakayı buradan izledi.

Terim'in yokluğunda ise derbi maçta takımın başında antrenör Taffarel yer aldı. Maç kadrosunda teknik direktör olarak Taffarel'in ismi yer alırken, Sivasspor karşılaşmasında bu görevi antrenör Hasan Şaş üstlenmişti.

-Kadroda 2 eksik-
Galatasaray takımı, Fenerbahçe derbisine kadrosunda iki eksikle çıktı.
Sivasspor maçında kırmızı kart gören Umut Bulut ile sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamayan Wesley Sneijder, derbi maçta oynama fırsatını kaçırdılar.

-Galatasaray için geniş güvenlik önlemleri-
Galatasaray, derbi maç öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geniş güvenlik önlemleri altında geldi.

Maç öncesi öğlen saatlerinde Balmumcu'da bulunan The Plaza Otel'e yerleşen ve Kadıköy'e buradan hareket eden sarı-kırmızılı kafileye çok sayıda polis aracı eşlik etti.

Polis araçları ve çevik kuvvet minibüsleri arasında stada gelen Galatasaray takımına, 12 motosikletli polis de eskortluk yaptı.

Sarı-kırmızılı yöneticileri taşıyan midibüs de yine takım otobüsüyle birlikte stada girdi. Öte yandan, takımın oteli önünde toplanan bir grup taraftar, tezahüratlar yaparak kafileyi derbi maç için uğurladı.

-Drogba'nın ilk derbisi-
Sarı-kırmızılı takımın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Didier Drogba, Fenerbahçe maçıyla ilk derbi müsabakasına çıkmış oldu.

Yeni takımıyla ilk maçına 22. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında çıkan Drogba, Beşiktaş derbisini kaçırırken, Fenerbahçe derbisinde forma giyme şansını yakaladı.

-Isınan Galatasaray takımına patlayıcı maddeler atıldı-

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımına, tribünden patlayıcı maddeler atıldı.

Sarı-kırmızılı ekibin ısınmak için sahaya gelmesiyle birlikte tribünlerde tepkiler başlarken, "torpil" olarak adlandırılan maddelerden biri, Burak Yılmaz'ın hemen yakınında patladı. Ayrıca, kalecilerin ısındığı bölüme de yine patlayıcı maddeler geldi.

Stat hoparlörlerinden anons yapılarak, taraftarlardan sahaya patlayıcı ve yanıcı madde atmamaları istendi.

Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki son maçı
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı derbide, 2012-2013 sezonunda Kadıköy'deki son resmi maçına çıktı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, ligin bitimine iki maç kala şampiyonluğu garantileyen Galatasaray'ı konuk eden sarı-lacivertlileri derbi de taraftarı yalnız bırakmadı.

Karşılaşmanın başlamasına saatler kala Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çevresinde toplanmaya başlayan taraftarlar, büyük bir heyecanla maçı bekledi.

Stat dışında tezahüratlar yapıp meşaleler yakan taraftarlar, stat kapılarının açılmasının ardından stada girerek, heyecanlarını tribünlere taşıdı.

Maç öncesi seremoni yapıldığında maraton üst tribünde, üzerinde'Fenerbahçe Cumhuriyeti'yazılı, Türk Telekom kale arkası tribünde de büyük boyutta Fenerbahçe bayrakları açıldı.

Karşılaşma öncesi Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda yaşamını yitirenler ile vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için saygı duruşu yapıldı.

-Egemen Korkmaz kadroda yok-

Fenerbahçe'nin derbi için yaptığı son antrenmanda sakatlanan savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, 18 kişilik kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertli takımın dün akşam yaptığı antrenmanın ilk bölümümde sol kasığında sertleşme oluştuğu için çalışmayı bırakan Egemen, Galatasaray'a karşı forma giyemedi. Egemen'in yokluğunda savunmada Yobo'nun yanında Bekir İrtegün görev aldı.

-Meireles, 4 maç sonra kadroda-
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile Kadıköy'de yaptığı maçta sakatlandıktan sonra 4 resmi karşılaşmada forma giyemeyen Meireles, derbide takımına döndü.

Portekizli futbolcu, ligde Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor ve UEFA Avrupa Ligi'nde de Benfica ile yapılan rövanş mücadelesinde forma giyememişti.

-Ziegler'in yerine Hasan Ali Kaldırım-
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, savunmada Ziegler'in yerine Hasan Ali Kaldırım'ı tercih etti.

Ziegler'in yanı sıra sarı kart cezalısı Cristian, sakatlıkları bulunan Serdar Kesimal ile Selçuk Şahin, Krasic, Sezer Öztürk, Recep Niyaz ve Beykan Şimşek derbinin kadrosuna giremedi.

-Fenerbahçeli Kuyt 500'üncü lig maçına çıktı-
Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Galatasaray derbisiyle kariyerindeki 500'üncü lig maçına çıktı.

Sarı-lacivertli formayla Spor Toto Süper Lig'de 31'inci maçına çıkan Hollandalı oyuncu, derbide kariyerindeki 500'üncü lig maçını oynadı.

-Saha içinde önlem-
Derbi maç için saha içinde geniş güvenlik önlemlerinin uygulandığı görüldü.
Tribünlerin hemen önünde taraftara dönük olarak özel güvenlik elemanları oturtuldu, hemen arkalarında ise yine taraftarlara dönük olarak çevik kuvvet personeli sahayı çevreledi.

Karşılaşma için stadın dışında da geniş güvenlik tedbirleri uygulandı. Stadın bulunduğu Recep Peker Caddesi'nin, Kızıltoprak'tan geliş yönü, güvenlik nedeniyle saat 14.00'ten itibaren trafiğe kapatıldı.

Maraton tribünü önünden Bağdat Caddesi'ne gidiş yönünde, Recep Peker Caddesi'ne bağlantıyı sağlayan Kördere Sokak'ta da aynı saatte trafik akışı durduruldu.

-Fenerbahçe 62'nci, Galatasaray 46'ncı resmi maçında-
Fenerbahçe derbi mücadelesiyle bu sezon 62'nci, Galatasaray ise 46'ncı resmi maça çıktı. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa'da ve Türkiye Kupası'nda Galatasaray'dan 8'er maç fazla oynadı.

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşma öncesi Galatasaray'a yönelik küfürlü tezahüratlar yaptılar.

-296 medya mensubu-

Karşılaşmada toplam 296 medya mensubu görev yaptı. Basın tribününde 8'i yabancı olmak üzere 180 basın mensubu, saha içinde 78 foto muhabiri yer aldı. Ayrıca maça 30 kameraman da akredite oldu.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nı Kadıköy'e gelişinde Samandıra'daki tesislerinden az sayıda taraftarı uğurladı. Takım otobüsü tesislerden çıkarken, ana giriş kapısı önünde az sayıda taraftar yer aldı.

Türkiye şampiyonu olan Fenerbahçe 16 Yaş Altı Takımı, maç öncesinde kupalarıyla saha içinde tur attı.

-Başkan Yıldırım'a tepki-
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın olağan mali genel kurul toplantısında eleştirilerde bulunduğu taraftar grubu, maç öncesi tezahüratlarla Yıldırım'a tepki gösterdi.

Türk Telekom tribünü üst bölümde yer alan bu grup, Yıldırım'ın "Tribünlerde uyuşturucu var" ifadelerine yönelik olarak, "Yönetim uyuma esrarkeşler burada" tezahüratını yaptı.

Bu taraftar grubu, farklı söylemlerle de tezahüratlarını sürdürmesi üzerine diğer tribünlerden tepki gördü.