Ali Dürüst: Tekrar Ediyorum Biz Şampiyon Olacağız

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, yaşanan olayların takipçisi olacaklarını belirterek, “Bir maçtan önce şampiyon olacağımızı söylediğim için sorgulanmıştım.

Tekrar ediyorum biz şampiyon olacağız.” dedi.

Maçın ardından kameraların karşısına çıkan Ali Dürüst, Galatasaray olarak yeşil sahda mücadele etmeye çalışan bir takım olduklarını dile getirerek, buna da özen gösterdiklerini söyledi.

İçel İdman Yurdu karşısında 3 gol attıklarını fakat bugün konuşulacak olanın sahada verilen ya da verilmeyen kararlar olacağını kaydeden Ali Dürüst, “Biz bu standartın bütün maçlarda olmasını gözlemleyeceğiz ve takipçisi olacağız. Bir maçtan sonra şampiyon olacağız dediğim zaman sorgulanmıştım. Tekrar ediyorum biz şampiyon olacağız.” diye konuştu.

Futbolcularını kutlayan Ali Dürüst, “10 kişi kalmalarına rağmen haksızlığa oyunlarıyla karşılık verdiler. Seyircilerimiz de haksızlığa karşı ancak tezahüratla karşılık verdi. Başka statlarda hakemler böyle kararlar verebilir mi bunu da sorgulamak lazım. Bunun takipçisi olacağız; bu yarışa da sonuna kadar devam edeceğiz. Bizim alanımız yeşil sahalar.” şeklinde konuştu.

Merkez Hakem Kurulu’na güvenip güvenmedikleri sorulan Dürüst, “Güven ya da güvensizlikten ziyade olan olaylara bakıyoruz. Bir takımın hocası heyecanını gösterebilir, diğer bir hoca, hocası atılmış bir takımı motive etmek için heyecanlanabilir. Dolayısıyla hakemin bunu süzmesi lazım. Tahrikler olduğu vakit de zaman zaman da yanlış hareketler olabilir. Ben bunların hatayla açıklanabilir olduğunu düşünmüyorum; artık kasıt arama çizgisine giriyoruz. Bunun takipçisi olacağız ve bu yarışa da sonuna kadar yeşil sahada devam edeceğiz.” cevabını verdi.3 Temmuz sürecine atıfta bulunan Ali Dürüst, bu sürecin geçen seneden başladığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı: "Hala onun artçı depremleri devam ediyor. Geçen seneden başlayarak bu sezon başında da olumlu şekilde katkı yapmaya çalıştık her alanda. Ancak bazı şeyler sonuçlanmamış. Ama dediğimiz gibi bütün herşeyin sonucunu yeşil sahalarda alacağız." Ali Dürüst, federasyonla görüşme yapıp yapmayacakları konusunda da bir soruya "Ne gerekiyorsa yapacağız." karşılığını verdi .