"Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi"

Dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olarak kabul edilen "Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi"nin bir etabının da 4-5 Mayısta Çorum'da yapılacağı bildirildi.

Çorum Valisi Sabri Başköy, yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılından itibaren her yıl düzenlenen ve dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olan dostluk ve barış rallisinin, "Boğazkale Sfenksine Selam-Hitit Etabı" adıyla özel bir etap olarak Çorum'da da yapılacağını belirtti.

Vali Başköy, 14 ülkeden toplam 111 takım, 200 araç ve 550 den fazla pilotun katılımıyla gerçekleşecek yarışların, Almanya'nın güneyinde yer alan Oberstaufen kentinden başlayarak Ürdün'de son bulacağını dile getirerek rallinin bitiminden sonra ise tüm araçların, Birleşmiş Milletlere bağlı hayır kurumlarına bağışlanacağını vurguladı.

En uzun etabı Türkiye'de gerçekleştirilecek yarışlar için pilotların, 30 Nisan'da Edirne'den ülkeye giriş yapacağını ifade eden Vali Başköy, şunları kaydetti:

"Katılımcıların 4 Mayıs'ta Boğazkale İlçesine gelişiyle başlayacak ilimiz etkinlikleri, dilek feneri, havai fişek ve folklor gösterileriyle devam edecek. 5 Mayıs'ta Boğazkale surları önünden verilecek start ile başlayan parkur Çorum merkezde devam ederek, Mecitözü ilçesinde son bulacak. Boğazkale Sfenksine Selam Etabında yarışmacılar kendilerine verilen, fotoğraf çekim ödevlerini gerçekleştirmek zorundadır. Amacı, milletler arası iletişimi ve kültürler arası paylaşımı arttırmak, katılımcılarla macera dolu farklı bir deneyimi paylaşmak olan organizasyon, düzenlenen etkinlikler ile ilimizin binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirası ile doğal güzelliklerinin tanıtımına katkıda bulunması açısından önemlidir."

Muhabir: Gazi Nogay

Yayıncı: İsmail Çimen

Kaynak: AA