Ferdinand’dan Hikmet Karaman’a Gönderme

Bursaspor’un İngiliz stoperi Anton Ferdinand, yedek beklemeyi sevmediğini belirterek, “Kendi takımım sahada oynadığı zaman yedek kulübesinde olduğum anlarda çok gergin oluyorum” dedi.

Yeşil-beyazlıların devre arasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Anton Ferdinand, kulübün dergisinde açıklamalarda bulundu. Bursaspor’un çok büyük bir kulüp olduğunu ifade eden Ferdinand, “İlk geldiğim zaman bunu gördüm. Başkanından, yöneticisine, yemekhanesinden, çalışan personeline kadar herkes benimle yakından ilgilendi. Taraftarın ilgisi mükemmel düzeyde. Bursaspor, Avrupa futbolunda ilerleyen dönemlerde adından söz ettirecektir” şeklinde konuştu.

“YEDEK KULÜBESİNDE GERGİN OLUYORUM”
Yedek beklemeyi sevmediğini ifade eden yetenekli defans oyuncusu, “Ben iyi bir futbol seyircisi değilim. Kendi takımım sahada oynadığı zaman yedek kulübesinde olduğum anlarda çok gergin oluyorum. Sahada takım arkadaşlarım ile birlikte başarının veya mağlubiyetin bir parçası olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“HOCAMIZIN TAKTİKSEL DONANIMI ÇOK FAZLA”
Teknik direktör Hikmet Karaman’ın taktik yönden inanılmaz yöntemleri olduğunu dile getiren Anton Ferdinand, “Hocamızın taktiksel donanımı çok fazla. Gerek maçlarda gerekse antrenmanlarda fazlasıyla hissettiriyor. Bunu Beşiktaş maçında gördük. Bizi maça çok iyi hazırladı ve karşı takımın zaaflarını anlattı. Biz de onun direktiflerini harfiyen yerine getirdik ve sonuca ulaştık” dedi.

“ADIMIZI AVRUPA’YA YAZDIRACAĞIZ”
Bursaspor’un oynadığı futbol ile Türkiye’de rahatlıkla ilk 3 takım içerisinde yer alacağını belirten Anton, “Topa sahip olan ve sürekli hücumu düşünen bir takımız. Son haftalardaki çıkışımız ile ligde 4'üncülüğe kadar yükseldik. Takımın hedefi bu sezon yine Avrupa Kupaları’na gidebilmek. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir aksilik olmadığı sürece adımızı bir kez daha Avrupa’ya yazdıracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“FENERBAHÇELİ EMRE VE SALİH ÇOK YETENEKLİ”
Türkiye’de ve dünyada en beğendiğin futbolcular kimler? sorusunu değerlendiren Ferdinand, “Kendi takımımızda forma giyen Tuncay Şanlı’yı çok beğeniyorum. İngiltere’de oynarken de kendisini biliyordum. Küçük yaşlardayken Hakan Şükür’ü çok beğenerek izlerdim. Fenerbahçeli Emre ve Salih Uçan çok yetenekliler. Takımımızda bulunan genç oyuncularımız Enes, Batuhan ve Ozan Tufan gelecek vaat ediyor. Dünya çapında ise Messi, Ronaldo, Neymar, Paul Scholes, Gerrard, Anelka, Riberry, Rio Ferdinand, İbrahimoviç, Xavi, İniesta ve Fabregas beğendiğim isimler” dedi.

“TARAFTARA HAYRAN KALMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”
Bursaspor taraftarlarına övgü dolu sözler sarf eden Ferdinand, sözlerini şöyle tamamladı:
“Öncelikle bana olan desteklerinden dolayı taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ardından takıma olan destekleri çok önemli. Bunu da zaten her maç gösteriyorlar. Bizlerin onlardan isteyeceği tek şey, bizi her maçta sonuna kadar desteklemeleridir. Maçlarda yaptıkları şovlar ise mükemmel. Onlara hayran kalmamak mümkün değil.”

Kaynak: İHA