Trabzon'da "Girişimcilik ve Kariyer Günleri" Düzenlenecek

Trabzon İŞKUR Müdürü Mustafa Sezgin, kentte "Girişimcilik ve Kariyer Günleri" düzenleneceğini bildirdi.

Sezgin, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı olan ve proje grup teknik desteği ile İŞKUR tarafından yürütülen "Genç İstihdam Desteklenmesi Operasyonu" kapsamında ücretsiz olarak "Girişimcilik ve Kariyer günleri" etkinliğinin düzenleneceğini belirtti.

Nisan, Mayıs ve Haziran ayları boyunca 15 ilde gerçekleştirilecek etkinliğin 5'incisinin Trabzon'da yapılacağını ifade eden Sezgin, etkinliğin, Trabzon'da 19-20 Nisan tarihlerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde kariyer ve girişimcilik konularında gerçekleştirileceğini ifade etti.

Sezgin, eğitimin ücretsiz verileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gençler kendi niteliklerini, bilgi ve becerilerini göz önünde bulunduracak, illerinde uygun sektörün ve mesleğin neler olabileceği konusunda yönlendirilecek. İzlemeleri gereken yolu öğrenecek, karşılarına çıkabilecek fırsat ve güçlükleri bilecek, başarılara imza atmış girişimcilerden tecrübelerini dinleyerek kariyerlerini daha doğru planlayabilecekler."

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Murat Kaban

Kaynak: AA